♦ MiniCupisar

2010-12-11 @ 13:34:48

Igår lämnade jag Nelia hos mamma och pappa, my ♥ var på julmiddag med jobbet och jag & Wilma hade en mysig kväll alldeles för oss själva. Vi åt middag i lugn och ro, vi tog ett varmt bad med lavendelolja och tända ljus och sen kom grannfrun över med en jättefin bok som hon tyckte att Wilma och Nelia skulle ha när hon såg den i affären, Gullig hon är! 
Sen såg vi på tv och åt godis hela kvällen, vi var såååå mätta innan Idol ens hade börjat... Det blev sänggång vid 22.30 för båda. =)  

Idag ska vi hem till Linda och Robban på middag, det ska bli urmysigt. Vi ska knasa oss och lämna Nelia till mamma och pappa igen, vi har haft henne hemma under dagen för att dem ska få vila upp sig emellan passningarna. Det blir en kväll som vi bara ska koncentrera oss på att vara sociala, ha en massa tid för avslappning och en massa vin.

Imorgon blir det adventsfika med Jenny, Ida och barnen, då blir det slut på avkopplingen. ;)
Jag ska servera glöggfika, köttbullssmörgåsar och dom här goda "Muffins med kokos & apelsintopp" (eget recept sååååklart). det ska bli himla mysigt!!! ;)


Minicupisar med kokos & apelsintopp


2 ägg + 2 dl socker som vispas poröst

häll sedan ner:

90 gr smör och 1 dl mjölk som värmts till "lillfingervärme"

Blanda 1½ tsk bakpulver + 2 dl vetemjöl + 1 dl dinkelmjöl i en bunke med:

1 tsk kardemumma, ½ tsk kanel och en skalet från en riven apelsin + en skvätt apelsinsaft


Häll smeten i småkaksformar eller vanliga muffinsformar, (tänk på att bara fylla max halva formen så att de inte svämmar över) och grädda i ugnen 200°c i små formar i ca 5-6 minuter, muffinsformar i ca 10 minuter, använd en sticka och känn så att det inte fastnar smet på den. ;)


* Kokos och apelsincreme:

250 gr philadelfiaost, ½ dl florsocker (smaka av), rivet skal från ½ apelsin, en skvätt apelsinsaft och 1 dl kokos. Blanda detta till en creme, ställ in i kylen minst 1 timma så att smakerna gifter sig. Lägg på med en tesked och toppa gärna med något fint så som strössel av olika slag.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0