♦ 1:a Advent

2009-11-29 @ 22:26:46
1 advent firades hemma hos Hasse och småkussarna, vi bakade pepparkakor och fikade med glögg och gott. Vi fick hem en påse med pepparkakor, men tyvärr, som s.syster påpekade så smakade dem bränt, så påsen åkte i soporna, I confess. ;) Men det var ju mysigt för barnen att få klaffa runt med degen en stund, men jag kände mig faktiskt inte så sugen på att äta kakorna då småfingrar åkte in & ut i munnen och sen tillbaka på degen igen...;p Men som sagt, vi var där för att ungarna skulle få pyssla lite och det var det degen var till för... antar jag?! ;)

 

 Igår var vi på inflyttnings + 30 årsfest hos en gammal kompis till ♥, morbror M satt barnvakt en stund då vi åkte dit och fick god mat och lite vin och öl, det var trevligt. Nästa lördag blir det bröllopsfest för M & P som gifte sig i somras, förväntansfull, det ska bli kul! =)

Men nu får det nog bli sovdax, NattiNatti!

♦ Slösa dagarna på rätt sätt

2009-11-29 @ 11:34:49
Livet är för kort för att slösas bort, det du gjorde igår är redan gjort, idag är dagen som du kan göra det bästa utav och imorgon får du förhoppningsvis en ny chans att göra saker och ting ännu bättre... =)

// MinaFinaUnderBara

♦ Snorig igen

2009-11-27 @ 08:58:06
När vi skulle upp imorse så hörde jag hur Wilma låg och snorade brevid oss i sängen, ja, hon kom in i natt och trängde sig emellan oss... Men ivf så hörde jag henne snora.
 - Mamma jag är förkyld...
 -Jaha sa jag bara, trött som bara den.
 - Men tänk om jag smittar mina kompisar om jag går till skolan? Hon lät så ynklig.
 - Jaja, du får vara hemma idag om du lovar att fortsätta sova nu och att du lyssnar på mig.
 - OK. sa hon. Jag skickade ett sms och sjukskrev henne till skolan. Efter en stund säger hon
 - Mamma, jag tror inte jag är förkyld, jag är nog bara lite snorig.
- Men vad bra, då går vi till skolan då?
- Hmmm, neee, jag vill vara hemma med dig idag mamma.
 - Schhh, sov nu, viskade jag lite irriterad för att inte väcka Nelia. Hon låg en stund till och bökade omkring där brevid mig.
 - Mamma, jag vill gå upp nu, du får ligga kvar här med Nelia...
 - Ok, men ha inte så hög volym på tv:n. Jag låg kvar och försökte koppla av. Efter en liten stund ropar hon ifrån vardagsrummet.
- Mamma, vem ska göra frukost då, jag vill ha frukost?! Så jag klev upp ur sängen, ut iköket och fixade lite att äta, jag hade oxå lite kurr i magen så jag passade på att äta lite och nu sitter jag här istället för att vara i sängen.
Åhhhh, ungjekel, hon har redan börjat lära sig fula knep och trick för att få vara hemma, INTE BRA!!!=(
Men samtidigt är det lite mysigt att få vara tillsammans med henne och vi får väl passa på nu innan den riktiga skolan börjar.

Ikväll blir det köttgryta och fredagsmys. =)


♦ Liljeholmens nya centrum

2009-11-26 @ 19:00:18
 Först på morgonen efter att vi lämnat s.syrran på skolan tog jag mig den dagliga morgonpromenaden, nu har jag kommit ikapp och får till och med till ett par småspurtar och jag inleder alltså morgonen med intervalltränig... ;)
Sen var vi på BVC, vår bebis är så stor nu, hon har nästan vuxit ur liggdelen till vagnen, men det är skönt, hon är så stadig och otroligt nyfiken av sig så sittdelen passar perfekt nu och åkpåsen är otroligt mysig, jag är så nöjd. =)
 

Sen träffade vi mormor och gick för första gången till det nya centrumet i liljeholmen, det var jättefint, många bra affärer och alldeles lagom stort, det tar bara 10 minuter för mig att komma dit med t.banan, perfekt ju!
Idag hade vi vårt första utvecklingsamtal i skolan, W fick självklart vara med, det är ju meningen att hon ska få berätta hur hon trivs och vad hon tycker och känner på dagarna. det gick bra, hon var lite som en mussla, men det gick bra. Förken sa mycket som gjorde mig nöjd, glad och stolt! =) Min stora fina underbara tjej!
Jag kommer dock ihåg en dag för någon vecka sen när jag hämtade henne på skolan, jag brukar ringa när vi kommer och så kommer hon ner och möter mig vid utgången. Den dagen sa fröken att W nog hade något att berätta för mig och att hon var tvungen att gå hem i sina regnkläder... - Jaha ja, vad har dem nu gjort? fråga jag. - Dem har badat i lera hon och några kompisar... När hon kommer nerför trappan bär hon på 2 stora plastkassar fullproppade med kläder, LERIGA såna, inte lite skitiga här inte, nope, SKITLERIGA, vilken underbar syn det var och skorna var utanför entrén och där hade dem stått hela regniga dagen.
 
Wieeee vilken lycka för ungarna!
Nu blir det kaffe och soffan för mig. =)
KramKram

♦ Hypokonditori...

2009-11-26 @ 15:52:00
Känner att jag har nått skit i kroppen, igen... Lite ont när jag sväljer, kroppen är trött som bara den och jag skulle kunna gå och lägga mig direkt utan problem, men problem finns så det gick inte. =( Ahhh, TRÖTT!!!! Och när jag gick för att hämta s.syster så hade jag frossa och började frysa fast det inte ens är kallt ute... Så, nu har jag skrivit ner allt, då kanske det inte blir nått utav det. Ja, det brukar ju vara så när man talar högt om något, då slår det inte in. ;)

Idag var jag i Liljeholmens nya centrum med Mamma, det var frächt och lagom stort...
Nu ska jag ut i köket coh göra pannkakor.

♦ Fina åkpåsen kom idag...

2009-11-25 @ 19:17:32
... Äntligen har åkpåsen kommit... Färgstark, men jag tycker den är sååå fin... Den kommer ifrån Elodie Details.


♦ Kladdkaka, kalas & middag

2009-11-14 @ 12:13:34
(Mitt BlajPlank)

Jamén Tjena Tjena´rå, ;)
Det blev en bit kladdkaka när brorsan kom över och fikade igår, men tyvärr var den så otroligt mäktig så jag orkade inte äta en bit tll på kvällen... Vi åt mat från Grekiska Kolgrillen här i centrum och sen var jag mätt hela kvällen...
Ikväll kommer T&P hit på middag (om inte bebis får för sig att komma idag, hon är 5 dagar + nu), P är veg. så jag går runt och funderar på vad jag ska laga för middag, hon äter fisk & skaldjur... Till dessert får vi i varje fall KLADDIG KLADDKAKA... =)))))
Ska se om jag hinner åka och handla skor och något nytt att ha på mig innan det är dax att lämna storasyster på kalas kl. 14... Eller om jag kanske ska hinna med det innan jag hämtar henne ifrån kalaset istället, ska ju hinna paketera in presenten till hennes kompis och allt som måste styras upp här hemma innan och det VÄRSTA jag vet är att känna mig stressad... I really dislike feeling stressed. 


Hoppas er Lördag blir mysig! =)

♦ Kladdig Kladdkaka...

2009-11-13 @ 14:21:06
12:00
Gick ut till köket för att laga lunch, helt plötsligt stod det en kladdkaka i ugnen också... ! =))))


14:00
Ojojojoj, kladdkakan jag gjorde är verkligen kladdig, men inte i rätt bemärkelse, tror jag...
Jag skulle göra en "chokladcreme" som nu ligger över kakan för att eventuellt stelna lite, men cremen blev mer som en sås som jag gjorde på ca. 100g mörk blockchoklad, 1.5 dl vispgrädde & ca 1 dl florsocker... Men den är för rinnig som sagt och kakan är säkert för torr... Jaja, den kanske är godare än den verkar... Får se sen när "såsen" eventuellt har stelnat...
*Förväntansfull att få Smaka på denna kladdiga Kaka =) 

♦ Varför Blogga?


Hela grejjen med att jag "bloggar" kom när tjejjernas farmor började blogga för flera år sen, en kul idé att hålla sig uppdaterad på tyckte jag. Då bestämde jag mig för att blogga dels för att jag älskar att skriva, även om det inte direkt visas här, men också för att hålla vår familj & vänner uppdaterade med fotografier, speciellt farmor och dem vi inte träffar så ofta... Därför är det kanske inte alltid så skojiga inlägg för alla, utan det här är mer som min "öppna dagbok" för er våra vänner. ;)
  

♦ H.Kitty- Memory

2009-11-12 @ 19:29:36
Satt och spelade HelloKitty Memory med S.syster medans P var ute med L.syster på sin k.promenad... (kvällspromenad, mycket förkortningar nu, men det blir enklare så) ;) ...men alltså, när vi sitter där på golvet så säger hon
- Nu vill jag slå dig mamma, jag kommer slå dig nu!
- Va, varför ska du slå mig?
- Nej, asså, jag ska slå dig med korten.
- Men varför ska du slå mig med korten för? Tittar lite fnurligt på henne..
- Nej, jag menar ju att jag ska slå dig i spelet asså... =( Hon blev nog lite putt på mig och tyckte säkert att mamma var dum i hela huvet, eller som hon säger, Kokkobenko! ;)

Nu ska vi strax se på 1/2 8 hos mig... =) I LOOOOVE FOOOD!

♦ Dagen

2009-11-12 @ 16:35:35
Idag när vi gick till centrum sken soooolen, Storasyster sa samtidigt att det var Sååå kallt ute... Men det gör inget tycker jag så länge solen skiner, då är det ju underbart att vara ute. Vi gick in på bibblan, jag lånade den stora trotsboken, inte för att jag har ett enormt behov av att läsa den, men det är ganska intressant att läsa om de olika faser som kommer med åldrarna... Jag har hört att den ska vara bra, så jag ställde mig på kö för att låna den för några veckor sen och nu var det min tur. =)

Dax att ta upp LillaSysterYster... Laga mat och allt det andra som måste bli gjort....
 CiaooooOooo Friends! =)

♦ Lill Trollis..


Lill'Trollis har problem med sömnen, sover 40 minuter, vaknar, sen är hon vaken 2 timmar, sover 40 minuter till... Osv... Vi försöker att hitta rutin, hoppas det gör någon inverkan snart...

Trött och rastlös bebis =)
En trött liten Bebba...


♦ Sjukis

2009-11-11 @ 10:24:36
Är hemma idag med storasyster som var febrig, lite hes och snorig.... ligger på madrassen nerbäddad framför TV:n... Lillskruttan skriker som en galning... Guuuu vad mysigt vi har det! ;)

Nu somnade bebisen igen, hon var vaken 1 timme.
- Älskling, jag KAN inte hålla henne vaken när hon skriker så här... Jag försöker, men det GÅR inte... =( 
Hon skriker som en stucken Gris halva nätterna, det är så jävla asjobbigt, vet inte varför hon gör så... och så är hon astrött på morgonen och kan sova ett bra tag... Jag ska försöka stimulera henne, men hur kul är det när hon skriker? GahhHhleT



♦ Skrämmer Slag på 1/2 Stan

2009-11-07 @ 11:39:20
1000 frågor snurrar omkring i skallen, ska vi vaccinera oss eller inte, eller ska vi bara vaccinera storasyster eller ska vi alla (förutom bäbis) göra´t eller ska vi, kan vi välja att inte göra´t, ELLER!??!! Med kan menar jag, kan vi hoppa över sprutan, tänk om något mot förmodan skulle hända om vi väljer bort att ta den... Usch, det är jobbigt att höra alla för & nackdelar när ingen igentligen verka veta någonting om bieffekter av vaccinet, eftersom det är som många säger - framtaget i stress och panik.
Jag ringde vår BVC sköterska och rådfrågade henne, men som alla andra verkar säga så är det ingen som vet och att det är upp till var och en att bestämma, inget vet ju självklart vilka bieffekter som kan väntas komma om 5-10 år, jag tror att det är lugnt, men man kan ju aldrig veta vad det är som igentligen sprutas in i kroppen och hur det kan sätta sig fel i våra "system", inflammationer i kroppen som kan sättas igång tex... Och är det så att jag har större risk att bli sjuk och sjukare i den här infuensan än någon annan infuensa som vi "friska" inte vaccineras inför? 

Jag läste på Smittsskyddsinstitutet att:
Influensavirus kan emellertid förändras mycket mer drastiskt om två helt olika influensavirus sammanblandar sin arvsmassa och bildar en ny variant" Detta har hänt vid de två senaste globala världsepidemierna (pandemierna) av influensa – Asiaten 1957-1958 (Influensa A/H2N2) och Hongkong 1968–1969 (Influensa A/H3N2)".

Ja, jo, hmmm, det är ju inte bara ett virus i den här influensan, nej, det är 3 eller 4!!! olika virus som slagits samman vilket gör den mer aggresiv än annan influensa och kan jämnföras med "den spanska sjukan". MEN man ska också komma ihåg att tiden då (1918-1920) inte var som den vi lever i nu... Dem hade inte tillgång till vårt rena samhälle med tvål & vatten, handsprit, nyttig, ren & bra mat. 

Jag läste på Wikipedia:
"Huvudorsaken (till spanska sjukan) var att under kriget hade folks immunförsvar försämrats avsevärt och på grund av att folk packades tätt innan slagen spreds influensan i större skalor."  

MEN ÅÅÅHHHH, USCH & BLÄHHHHH: behöver man verkligen vaccineras om man inte befinner sig i någon riskgrupp? När BVC- sköterskor, läkare, forskare mm, verkar tycka att det är upp till var & en att välja om man vill ta sprutan eller inte (om man inte befinner sig i någon riskgrupp såklart), då verkar det inte i mina öron vara så katastrofalt ändå, eller?!! Läkarvården här i Sverige är världsledande och jag förväntar mig att om man nu skulle bli så sjuk att läkarvård behövs så finns den inom räckhåll och att chansen att vi som nu inte befinner oss i riskgruppen har en god chans att överleva även denna sjukdom...

Ahhhhh, jag vet inte, skallen dunkar av alla tankar och funderingar, jag har svårt att andas i ren panik, är det Svininfluensan månne?!

Trevlig helg sötisar! =)

♦Storasyster Gluggis


Storasyster Gluggis

♦ Grinig bäbilutta

2009-11-05 @ 08:48:11


Det är ganska jobbigt att känna sig så stressad över en skrikande hysterisk bebis så som jag gjorde igår när jag och Petra skulle ha en skön filmdag hemma hos henne... Jag kände mig så otrevlig & på gränsen till hysterisk för att Lillasyster somnade vid 20 kvällen innan och sov till 08.30 (med sina vanliga amningstillfällen såklart), men OJ, vad jobbig hon blev, hon skrek sig igenom i stort sett hela dagen och lunchen som var supergod fick jag inte njuta av, jag hann med några få tuggor, sen var det bära omkring på bäbis och sen ett par tuggor till osv... Det tog runt en timma att få i sig en portion, sen blev det så mycket strul med bäbis att filmen kom igång lite sent, så jag hann inte se slutet för jag skulle hämta storasyster hos en kompis klockan fyra. =( Jaja, det brukar inte vara så här struligt och jag hoppas att det inte fortsätter att vara struligt nu bara.. Pappi tog ut henne på en timmes promenad så att jag fick andas ut lite och tillslut somnade hon vid 01.00... Puuuhh... Det är ingen dans på Rosor alltid! =(

Idag blir det en tur till stan med Ida & Camilla, lite lunch i snöstormen... =) Hon Älskar att ligga i sin vagn så det ska nog inte bli några problem... hoppas jag... återstår att se! ;)

1 års Kalas med mycket MUMZ!

I lördags var det 1 årskalas för EbbaBebba och sen var det Halloweenfest hos brorsan och barnens kusiner. Söndagen tillbringade vi hemma hos mormor & morfar med brorsan och kusinerna och kollade på AIK-Gtb matchen, superduperGULD blev det, men också ett besök på Akuten för min andra bror som var i Götet för att stötta sitt lag... =( Det är som det är, huliganer! ;(
 Imåndags var det akuten för min mamma som blev inlagd på sjukan igen för att blodtrycket låg på 220/100 när hon kom in, men hon kom hem igår igen och blodtrycket var tillbaka till sitt normala igen av sig självt... Hmmmm? =/ Som jag sagt förr, jag hinner inte med att ha "tråkigt", vi har mycket drama i vår familj... ;) Inte så konstigt att jag känner mig rastlös om jag & lillasyster sitter hemma en hel dag...
Puss på er!


RSS 2.0