♦ Scones och Nybryggt te...

2009-09-30 @ 09:36:34
... I ugnen väntar varma scones på att min mamma ska komma på frukost. Nelia ligger och sover i vagnen, vi lämnade storasyster på skolan idag, dem ska ha fotografering och vi försov oss så jag sa att jag kunde lämna henne, jag vill ju att håret ska vara borstat och att hon ska va pigg och glad och inte stressad och butter. =)

Jag har en så extreeeem träningsvärk i låren... Usch & skönt! =( =) Imorgon ska vi träna igen, hoppas bara jag inte har lika ont då.

Né, nu ska jag göra nått annat. =)

♦ En Bra Natt

2009-09-29 @ 08:51:45
Inatt var en bra natt, av vad jag kommer ihåg... Vi låg faktiskt i sängen strax efter 23.00 och hon somnade bra utan skrik och så (hon vaknade väl 2 ggr för amning), sen gick vi upp med storasyster vid 7.00. Patrik brukar lämna henne på fritids, men idag skulle bilen in på besiktning 7,20 så jag och Nelia lämnade henne. Besiktningen blev inte godkänd, jäkla skitbil! Ska bli skönt när vi köper en ny snart nångång... =/

Snart ska jag sätta mig ner och titta på filmen jag hyrde igår, "PS. I Love You", en komedi, den kanske kan få mig på lite bättre humör.... Håll tummarna för det. =)

GO´Dag!

♦ En helt vanlig måndag?

2009-09-28 @ 22:58:13


... Tog med mig varm choklad, en smörgås och en bok ut idag, satte mig på en parkbänk i Långbro Park. Det är så otroligt mysigt där och jag har bestämt mig för att göra det så ofta det bara går, nu ska jag njuta av att vara hemma och försöka att inte känna rastlöshet så fort ingen vill hitta på nått med mig... ;) Jag tog mig till Värdshuset och suktade över deras lunchmeny, jag och mamsen ska dit och äta lunch nån dag har vi bestämt, hoppas på en dag som idag så man kanske kan sitta ute... Sen gick vi till salongen och pratade med frisören som också heter Helena, supertrevlig. Efter det gick vi till centrum, när jag passerade videobutiken blev det ett spontanryck och hem kom jag med 2 DVD- filmer, en av dem såg jag innan jag hämtade Wilma "I could never be your women" och den 2:a ska jag se imorgon "PS.I love you"... Härligt att komma på saker att göra på dagarna istället för att sitta och tråka. =)


Ikväll blev det Bodypump med Linda, det är sååååå skönt att äntligen komma igång med träningen igen, du stöttar mig där gumman, det är så kul att få träna med dig igen! =) TACK!!!!
Åhhhh, imorgon kommer underbara Zandra + familj (ÄNTLIGEN), det ska bli så kul! =)
Nu ska jag ta lilla Nelia med mig till sängen och försöka sova lite.

GO`NATT!

♦ Söndag...

2009-09-27 @ 10:15:43
Söndag... söndag söndag....
Idag kommer T&P hit och äter middag, jag ska göra en ugnspannkaka, eller, kan man bjuda på det eller är det för vardagligt? Inte för att Dem bryr sig, det vet jag, men ändå...? Till det tänkte jag servera grädde och hallonsylt och så har jag bakat hallonkakor... Ja, det är ju en helgdag idag mé! =) (Det blev en ljummen blåbärspaj m. vaniljsås också).

Igår hade vi en mysdag med parklek för Wilma där hon träffade sin gamla dagiskompis Alma, sen var det Bolibompa (m. Bumbibjörnarna) och sen tittade vi på Ronja Rövardotter (DVD), den är ju hela 2 timmar lång, vi hade kinapuffar *ovanligt*, "misslyckade" syltkakor & morätter m. dipp (Fresh Island= vitlök & paprika) prova det!! =)


Jag fotade Nelias fina hårfärg & wow, hon har verkligen så mycket av det också, hår alltså. Det kanske stämmer det där med halsbrännan då´rå när man är gravid... Jag tog bort blixten för att få en mer exakt nyans, det blev lite mörkt foto, men man ser ju på ett ungefär kanske, det är kopparrött, undrar om det förblir så i framtiden...? =) Både hennes morfar och farfars hår har röda toner, min faster och min farmor likaså, så det ligger i släkten. Sötnosen! =)))




*
Så du som undrar vem hon brås på (eftersom varken jag eller my ♥ har rött hår så vet du nu) ;o) Hihi




*
skojjsa bara ;)

Kram på er!

♦ En kopp kaffe och en bit mögelost...

2009-09-25 @ 13:45:33
En kopp kaffe och en bit mögelost...
... låter kanske inte som någon bra kombination, men åhhhh så gott det är med ostar... ojdå, där for en liten chokladbit in i munnen också... Fan, att jag inte kan hålla mig borta ifrån choklad. =(

Idag är det 10!! veckor sen Nelia kom till oss, jag har gått ner alla graviditetskg, men jag har minst 6 kg kvar att göra mig av med som jag la på mig innan inskrivningen. På måndag tar jag upp kampen igen, men jag ska verkligen inte äta skit i helgen bara för det, néé, jag ska "vänja" mig vid tanken under dom här dagarna, vänja mig bort vid smörgåsar framför allt, för det var inget jag brukade äta mycket av som nu innan graviditeten och det måste va det som satt sig runt min kropp...

Vi kom precis hem ifrån centrum/affären. Ikväll ska vi ha tjejkväll jag, Wilma & Nelia, med god mat (fiskbullar & ris) och sen fredagsmys med IDOL, Wilma ska få vara uppe hur länge hon vill, sen ska hon få sova på madrassen inne hos oss. My love (så romantiskt) ska på PUB-kväll... AW!
¨

Kram


♥♥♥

Sitter med UNO i högtalarna, texten är så talande, den får mig att sakna den äldre kvinnan, min älskade lilla mormor enormt och jag påminns om hur fort tiden rusat förbi: Ett urplock ur

"Om du bara visste" :

* Du tillhör allt det där som jag älskar att tänka på
I mig finns dina berättelser kvar

* För mig kommer du alltid att vara
Den som skrattade och sa
Man lever det liv som man får

* Du talade hellre om liv
Där du själv satt gammal och trött
För mig kommer du alltid att vara
Den som trollband ett barn
Och det barnet det var ju jag

* Jag kan ännu höra dina målande ord
Dom var så levande på något sätt
Du tillhör allt det där som jag älskar att tänka på
I mig finns dina berättelser kvar

♥♥♥



♦ Torsdag


Idag var min mamma här och hjälpte mig lite grann med Snorpan eller Nelia som hon också kallas... Jag tvättade alla sängkläder, köksmattan och passade även på att plocka och dammsuga här hemma. Sen hade vi en trevlig "liten" fikalunch om man nu kan kalla det så? =) Pappa hämtade storasyster på skolan och sen åkte vi hem till dem och åt lite middag. 
Igentligen skulle jag tränat med Linda idag, men hon kände halsont så det blev tyvärr att jag bangade jag mé, jag tog ju bort 2 födelsemärken i måndags och det är fortfarande lite ömt och det kliar... Ska kanske inte påfresta stygnen i onödan, det är min ursäkt... Ska försöka komma iväg till Bodypumpen på måndag istället 18.30, hoppas att lInda kommer med då.
Nu ska jag gå och plåstra om mina stygn...

Är allt bra annars? Såg ni all hagel som forsa ner ifrån skyn idag? Jag tog fram kameran och fotade en ganska stor hög med hagel utanför porten... första "snön" ju. ;)

 

Kram

♦ Tidig morgon..

OjojojojojojojojojojojojojojojojojOJooooo! 
(Klockan är ju redan 9.00)...

Idag ska jag, Nelia och Micke (bror) luncha på söder, sen ska vi promenera runt i det här lite regninga vädret... Får se till att ha bra skor och regnkappan mé så blir det nog bra.
 Jaha né, så hade jag inte så mycket mer att skriva för tillfället...

♦ Möhippa och underbart väder

2009-09-20 @ 20:52:44
I fredags var det Mia´s (Martins Mia) tur att få en liten överraskning...  Dem gifte sig ju i somras som en överraskning på Ebbas namnfest och nu så ville vi göra något för henne. Det blev en "surprise" hemma hos dem först då vi knacka på dörren då hon öppnade i mysdress. Sen satt vi där och drack champagne och lite smårunda under fötterna åkte vi sen in till Gamla Stan och åt middag på "Trattoria Romana" där vi drack gott och åt supergod mat... Dundermysigt var det! =)


Marias Möhippa
Sen var det tidig morgon på lördagen, då vi skulle ha möhippa för Maria (Peters Maria) ;), 8.20 möttes vi på Centralen, sen var det Gallejj heeeela dán...
Champagnefrukost på Berzeliipark, Laserdome, lunch i Vanadislunden/parken, en massa roliga uppdrag hela dagen och sen middag hos Annika... Några fortsatte till StorStan för ännu mer Gallejj, men jag åkte hem till min lilla bebis och resten av lilla familjen... Det var hur trevligt som helst, det skulle jag vilja göra om! =)


Tack Alla Fina Vänner för 2 underbara dagar! =) 



Idag var jag och mina 2 sejjer på fika hos mormor och morfar... =) Min farbror, kusin och kusinbarn var där och busade också. Mysigt, vill träffa er snart igen! =) Puss! ♥

Nu ska jag sätta mig framför 4:an... Go´kväll! =)


♦ Borde inte vara...

2009-09-18 @ 02:23:11


Livet har många meningar och ett av dem lyder:
Jag tycker inte att det borde vara så jävla svårt att få lite sömn någon gång på dygnet.

18/9 kl: 14:27
Ojdå vad man kan skriva när man sitter uppe å yrar mitt i natten... Men jag håller faktiskt fortfarande mé mig själv där! ;)


♦ 2 Månader idag...


För 2 månader sen föddes Nelia, 2 månader!!!  Hmmm, jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort... =) Nu ligger hon i sin vagn, i köket, vid radion som är på ganska hög nivå... Då sover hon som bäst! =) Musikalisk tjej det där som många av oss andra i familjen, vi får väl fixa en Ipod som "gosse" till henne....
Klockan 1 ska vi på mammagrupp för första gången, för omföderskor, det blir babymassage och annat... Igentligen har jag ingen lust, vilket inte är ovanligt eftersom jag sitter här instängd i lgh, då är jag nästan alltid så Anti allting, men jag ska dit, jag lovar!   

Sen blir det middag hos mamma & pappa, sen Bodypump efter det...

Ha det så bra!

♥ Njut av Livet

2009-09-15 @ 15:10:04

Jag är en av dem där rastlösa människorna som nästan aldrig bara kan ta det lugnt en hel dag... Jag njuter av att inte göra någonting med familjen, men inte när jag är själv... Jag är inte själv, jag vet, men Nelia ligger ju och sover mestadels av dagarna och jag känner mig lätt ensam och uttråkad. Men hon har börjat vara vaken längre på dagarna vilket är kul och hon ler & jollrar mer för varje dag nu... Men jag önskar att hon kunde sova bättre på nätterna ♥

NJUT AV LIVET

Njut av livet medans du kan!


NJUT AV LIVET

 Jag sitter inne på Facebook hundra gånger om dagen (har tyvärr blivit lite beroende) i tro om att något kul ska hända, eller att någon har skrivit nå kul meddelande eller nått, det är ju det FB är till för, men det är bara "ganska dött" där nu för tiden... Och jag känner att jag blir mer & mer uttråkad över att inget "kul" händer på dagarna... Det blir tillslut att jag bara sitter och skriver en massa konstigt skit, ja, det blir ju lätt så när man är uttråkad... Så jag bestämde mig för att gå ut och jag tog bussen till "Kaffefabriken" i Älvsjö och sen gick jag in i den jättemysiga butiken brevid som heter "Pralin"... Det blev kaffe & den söta skylten ovan för slantarna och en jättefin present till Maria & Peter...  

Nu har jag hängt skylten ovanför kaffebryggaren så att jag ser den varje morgon och bestämt mig för att inga mer uttråkade kommentarer ska skrivas av mig, né, för jag har ingen anledning till att skriva dem. Nu ska jag försöka påminna mig själv om att NJUTA varje dag... För jag känner att det görs för sällan och man måste passa på att NJUTA medans man faktiskt kan göra det, många har inte chansen till att göra det längre!

Kram på er och NJUT AV LIVET, eller låtsas att ni gör det så gör ni det på riktigt en dag, I promise! =)

♦ Tungt & tradigt

2009-09-15 @ 01:19:56
 Går runt här mitt i natten med Nelia i bäselen, det är ganska tungt & tradigt att lunka fram och tillbaka så jag tänkte att jag kunde sätta mig här och skriva några rader, men hon blir ju så sur när jag sitter still. Men om jag rör på mig i takt sida till sida så fungerar det kanske en liten stund, då är det bara min rygg som gnäller, men den är ju tyst ivarjefall så det får väl va så...
Pekfingervalsen fungerar en liten stund också medans den andra handen får sköta napparbetet... ÅÅÅåååhhhh vad jag Önskar att hon kunde sova på nätterna istället för på dagarna!

ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzLeeepyyyyy, åh, nu har hon somnat, hoppas hon inte vaknar när vi lägger oss i sängen nu bara!!???

♦ Höst & Nya Tag

2009-09-14 @ 11:16:14

Klara färdiga TJööööR för fAn ;)
Fort nu... Jag svängde in på en ny startbana idag... Nu nedrans gubbar ska jag tillbaka till det sunda livet igen... Sugar gone, fredagsmys only, träning, en massa nyttig & goood mat... Guuu så duktig jag ska bli!!! =))))

Älsklingen pumpade upp bollen igår och idag körde jag ett träningspass på 40 minuter ungefär (inkl. stretch)... Sen blev det en smoothie (banan, apelsin & havredryck) den har jag druckit i 3 års tid nu, jag tröttnar aldrig, ibland har jag NATURELL START i, jag vet att det är en massa socker i den, men jag skrev också ibland ! ;)



Nu sitter jag här med sovandes Nelia i bärselen, ska lägga henne i vagnen och lägga mig på spikmattan en stund... om hon inte vaknar förståss. Visst funkar den väl som en zonterapimatta också? Det pirrade skönt under fötterna... ;o)



Kram på er!


♦ Lilla Plutten...

2009-09-11 @ 10:04:48

Jag är tyst så tyst & försiktig... Lilla Plutten ligger i babysittern och blundar just nu, jag satte henne där utan protest för att gå och fixa lite andra grejer som kräver 2 armar... När jag kom tillbaka låg hon där och stirrade rakt fram och nu blundar hon, nehe né, nu låter hon.... =o/ Får återkomma!

NU ligger hon där och är alldeles underbar.... Hon hade ju tappat nappen på golvet.  Där får den inte ligga, den ska ju ligga på axeln ju... =)
 

 


4 minuter typ, nu ligger hon och gosar mot min axel... det är mysigt det mé. =) Gosan, hon är så ombytlig... bara hon har bestämt sig innan hon blir äldre så ska det nog gå bra...
Nu ligger hon i vagnen... SPRINGER och duschar nu´rå! =)
Sitter med en STOR koff kappe... = kopp kaffe...  Jag och Nelia ska strax gå ut och köpa lite snáx till ikväll (fredagsmys) och förresten är jag jäkligt trött på att det ordet ska förknippas med reklamen, jag använde faktiskt det ordet låååångt innan OLW gjorde det, så chips blir det inte och blir det dé så är dem från Estrella...! =( SÅDÈSÅ!!!! ;o)

 


♦ Marknaden i Huddik...

2009-09-07 @ 23:04:04


♦ John Blund...

2009-09-07 @ 22:41:37
Vart är du när vi behöver dig?
Att det ska vara så sjukt Jä'la jobbigt med dessa nattningar... Nästan varje kväll när vi sagt Go´natt så börjas det snyftas där inne i rummet och hon springer ut och in från toaletten och hämtar papper för å snyta sig i... Det är inte OK längre... Mén man vill ju inte heller skälla på henne och göra henne ännu mer ledsen, men när det tar 3 timmar att få henne i säng så tappar ivarjefall jag humöret. Jag har bara lust att slänga igen ytterdörren och gå ut härifrån och det blir ju inte bättre av att bebisen skriker frustrerat för att hon inte heller kan sova. Jag har ingen stubin kvar på kvällarna... Tyvärr, men så är det! 
Jag tyckte det var skönt att komma iväg i helgen som var, men den lilla energi jag lyckades få är redan använd efter kvällens nattning...

Jaja, om sisådär 13 år kanske det är min tur att få sova ut... så vad är det jag gnäller om?

Go´natt!

♦ Det ska va livat

2009-09-04 @ 11:54:47


Det ska va livat
Skrikande bebis, ingen sömn i den här familjen ZZzzzz, sätter henne i babysittern, sätter radion på högsta volym (nästan), tar fram en bunke, elvisp och en massa ingredienser, plötsligt står jag där och bakar kakor... Vänder mig om och där ligger bebisen och sover... Fortsätter att skramla med disken och hon ligger fortfarande och sover! *Lyckliga jag* =D

Vi ska ta X2000 upp till Glada Huddik ikväll, kakorna får följa med, får se om det finns några kvar när vi kommer fram... Hihi
Imorgon ska vi på marknad, hela Huddik centrum är laddat med en massa stånd... Bord asså ;o)

Mina HarmoniKakor
Gjorda under press ;o)



♦ Tiden räcker inte till...

2009-09-03 @ 16:35:31

Tiden räcker ju inte till
Vart tog den här dagen vägen, den är ju redan väck? Klockan sex är det föräldramöte med skolan, jag ska dit all by my self... Härligt, då ska jag dricka en varm kopp te eller kaffe (jag tror jag ska dricka te). Wilma är hos mormor & morfar och äter pannkakor med sina kusiner, morbröder & Viktoria. Sen åker jag och hämtar henne efter mötet.

Sovrutiner
Jag kan inte förstå hur svårt det ska vara för Nelia att sova, jag menar, det vore väl bättre att hon sov 2 h mitt på dan istället för att ha sina små powernaps på 20 minuter 5 ggr varje dag? Då skulle jag hinna fixa med allt det som nu måste fixas under dem 2 timmarna. Som idag, när hon sov passade jag på att ställa mig i duschen och när jag stänger av duschen hör hur hon lite smått hysteriskt ligger och skriker i sin vagn... Galet jobbigt!! Jag ska göra som P sa åt mig, skaffa oss lite rutiner... Väcka henne vid 7.30 och ge henne mat och sen försöka hålla henne vaken, men hur kul är det när hon skriker mest hela tiden? Jag tror det är så att hon inte förstår att man kan vara vaken utan att skrika, hon tror säkert att man ska sova hela tiden och blir frustrerad bara därför hon inte kan sova... Eller? Just nu är jag ganska slut i huvudet och det märks framför allt på kvällarna.

Här är Nelia med sin "Gozzifrog" när dé powernappar.



♦ Onsdag...

2009-09-02 @ 14:31:02
Jaha jaa, så glömde jag köpa remover, nagelacket ser ut som f*n på naglarna, men ingen mer än mina egna ska ju se mig idag så jag ska försöka köpa det imorgon istället om jag kommer ihåg, det är ju över en vecka sen jag kom på att jag borde ha det hemma eftersom lacken redan då började flagna bort... Hmmm

Besök på BVC, allt ser bra ut, våran "lilla" bebis växer som hon ska, den här gången hade hon inte gått upp lika mycket som tidigare, men det är ju ingen fara för det, tvärtom kanske, jag ska ju orka bära henne också. ;o) Hon är världens sötaste, men också en av världens gnälligaste tror jag. Men nu när hon fått äta varje gång hon gnäller så tycker jag att det blivit bättre. HOPPAS att det blir bättre för varje dag så att hon blir en nöjd bebis och att mjölken räcker till, annars får jag börja med tillägg också.
Idag var det gnäll, nej förresten, vaddå gnäll? GALLSKRIK hela vägen från BVC, in på  Apoteket, in i klädaffären där jag fick byta en body som hon fick av brorsan (morbror M).
Efter det bestämde jag mig för att amma henne i centrum för jag behövde ju gå in i mataffären och handla grejer och kände att jag inte ville ha henne skrikandes där inne för då skulle jag säkert bara komma ut med XL öronproppar, tyvärr blev hon inte mycket gladare och därför glömde jag köpa ersättning och remover... Hennes gråt är verkligen hjärtskärrande, folk tror att hon har ont någonstanns, men jag har lärt mig nu att det är så hon låter... =o/ Tokungen... Jag svär på att hennes temperament överskrider mitt och då jäklar blir det inte lätt alla gånger, herregud, hon är ju en rödhetta! ;o) Men bara hon är snäll & lugn annars och att ilskan går över lika fort som det gör för mig...  !!!???!!!!##**!!! Hahaha

Jaja, en skrikunge i vagnen vill ha min uppmärksamhet... Skaka skaka vagnen.... La la la.. 
Hon somnade om, så jag ska passa på att gå in och kolla på SATS gruppschema... Dem har SATS- baby på måndagar 10.30, får se om jag kommer iväg på det kanske... Vet förresten inte om jag vill åka buss med henne i de influensatider som vi har nu... Onödigt att utsätta oss för den risken kanske, eller det spelar kanske ingen roll, vi kan lika gärna få det hemsläpat av storasyster från skolan... Eller pappa kan ju släpa hem det från jobbet... mormor och morfar kanske får det inne i mataffären och smittar oss vidare? Farmor och hennes hundar kanske smittar oss på fredag när vi kommer upp till henne, eller den största risken är faktiskt att vi nog kan bli smittade på tåget upp till henne, den risken har jag faktiskt helt glömt bort, vi skulle nog tagit bilen istället, på riktigt! =o/ En kompis till mig har svininfluensan nu såg jag på Facebook...  H1N1 heter den med en annan benämning sörrö och även om jag vet att man inte kan låsa in sig så vill jag inte att Nelia ska bli sjuk, hon är inte lika stark som oss ju.

Hejdå!

♦ Café Lyran

2009-09-01 @ 18:47:44
Idag hämtade vi Wilma tidigt och åkte med mina föräldrar till Café Lyran... Det är ett mysigt gammalt "pippihus" vid Mälarhöjden/Bredäng som vi åker till då & då... Det jag tycker är skit tråkigt är att ALL bakverk är köpt från fabrik, vilket är ett STORT minus och glass- sortimentet är minimal, men miljön där är underbar så det är värt ett besök bara därför.






 TACK MINA UNDERBARA FÖR EN HÄRLIG DAG!


RSS 2.0