♦ Nyårsafton & sjukdom

2010-12-30 @ 12:42:05
Så var man på spåret igen, fast på fel spår, för den ledde oss till kräksjuka för 3:e gången den här säsongen... Så det blir nyårsafton i lugnets tecken, utan vänner. Förhoppningsvis mår vi bra imorgon så att vi kan äta god mat och skåla i bubbel ändå. Det är barnen som är dåliga, men vi är ju självklart rädda att bli smittade... Återstår att se! =( Lillasyster kräktes natten till tisdag.


Igår var vi (jag&sambon) på Å.City och meningen var att jag bland annat skulle shoppa nått fint till imorgon, men jag kom hem tomhänt, det fanns absolut ingenting som kändes bra på mig.
Det fick bli ett par jeans till min älskling från Diesel och ett par handskar till brorsan, som tidigare på dagen stod och frös om händerna som han stoppade in i jackfickan när det var skridskoåkning i parken, vilket jag tyckte var lite dumt, så vi köpte ett par som tack för barnvaktshjälpen. ;)


But NADA for me, absolute nada! =(


När vi kom hem så var det storasysters tur att kräkas, så jag hoppas att brorsan inte blivit smittad då han satt barnvakt åt dem när vi shoppade, så i varje fall han får sin planerade nyårsafton med vännerna.


Allt är ju stängt!

2010-12-25 @ 10:06:45

Det märks att jag inte varit inne och shoppat på väldigt lääänge, som idag då jag kände att vi faktiskt skulle hinna med en liten shoppingtur, nemen då är ju alla centrum och butiker stängda. Hmmm, kan det vara förberedelser för mellandagsrean, för just det, det är ju en sån också!...


Jaja, vi får vara hemma och ta det lugnt fram tills dess att vi ska hem till min storebror som fyller år idag, han ska få en stor korg fylld med en massa Italienska delikatesser, hope he like it!


Hoppas er jul varit bra?! ♥


♦ Det bankar på dörren

2010-12-24 @ 09:30:34
Klockan är 7.30 

- Stanna kvar där inne nu ungar medans jag går och ser efter om han varit här. Jag rusar fort ut i köket, släpar med den stora tunga röda säcken (som jag gömt bakom köksbordets stolar) ut till porten... Går snabbt in till barnens rum igen och säger: - Ingen tomte i sikte.


Samtidigt funderar jag på om dem tror på det här dåliga teaterspelet, en morsa som springer omkring och skramlar och är lite smått hysterisk, går dem verkligen på det? Det tror jag, för när jag dukat fram frukosten och säger att jag ska gå på toaletten tänker dem inte alls på att jag precis kom därifrån. Jag bankar hårt i väggen, drar i spolen för att det ska verka realistiskt och far ut därifrån och säger att det är någon som bankar på dörren. Barnen kommer ut till hallen, Wilma ser vettskrämd ut och vågar absolut iNTE öppna dörren, så jag öppnar den och säger: 


 - Hallå, är det någon där? Men det ända som står där är den stora röda tunga säcken som jag bär in igen och ser på barnens förväntansfulla blickar. My ♥ ser inte lika förväntansfull ut när han står där med oss, jag ser på honom att han nog undrar vad allt kommer ifrån med ett léende på läpparna, han undrar nog vad pip jag håller på med, för inte har vi väl planerat det här? Nope, det är improvisation alltsammans, en ganska dålig sådan också och det är bara att hänga på. Men hallå, barnen älskar den ju! =)


Jippi, nu är det dax att säga GOD JUL!!!



♦ Fina dagar

2010-12-22 @ 19:15:34

 

Blommorna stod vid dörren när jag kom hemdragandes med barnen i pulkan, när jag öppnade var där 5 röda rosor och choklad! Dom var från min ÄLSKADE underbara man (vi är inte gifta "än"), men han är en man och min! ;D


Röda - Kärlek, passion, respekt
Fem - Jag vill göra allt för dig


Och igår fick jag en jättefin julklapp av min vän när vi lunchade, vilken fin vän du är! =)
TACK!




♦ Vem kan det va?!

2010-12-22 @ 14:46:32
Stod i köket och skulle göra en kopp kaffe när telefonen ringde. Jag svarade och det var en blomsteraffär i telefonplan som meddelade att jag hade ett blombud att vänta och hon ville checka av att det var rätt adress... ÅHHHH, vad spännande, undra vem det är som skickar blommor till lilla mig?! =) 
Jag har hundra tankar som snurrar runt i huvudet just nu, vem kan det va, har jag äntligen fått en hemlig beundrare, eller är det min underbara som vill bekräfta att han är just så underbar som jag redan vet att han är...
VEM KAN DET VA, VEM KAN DET VA, VEM KAN DET VA?!

♦ Nycklar, hysteri, träning & lunch

2010-12-21 @ 17:10:17
Morgonen började med att jag, precis när alla ytterkläder åkt på kidsen, inte hittade mina dörrnycklar... 

Jag kan inget annat än att säga att jag blev djäääävulskt pinsamt förbannad och stressad. Jag ringde pappa, klockan var "bara" 8.30, men pensionär som han är ligger han och sover till 10 på morgonen. Jag började hyperventilera fram att jag var förbannat stressad, jag hittar inte mina nycklar, jag ORKAR inte med mig själv längre... Jävla *** piip*.... Ungarna svettas ihjäl... osv osv osv...

Stackarn, om han inte vaknade på fel sida så är han ett mirakel, iof. han kanske har lärt genom åren och tycker det är kul när det händer lite på morgonen?! ;) -FÖRLÅT PAPPA! :(


Har jag förresten sagt att jag har VÄRLDENS FINSASTE föräldrar?! Han tog sig upp, satte på sig kläderna och körde över våra extranycklar... Underbar som få! LOVE love LOVE YOU!


Sen blev det träning med min bror, det blev en genomgång av hela kroppen, det märks på bara den här korta tiden att mina muckler knackar på dörren för att komma tillbaka in i min kropp igen, jag ökade ganska mycket på vissa muskelgrupper, jag blir såååå glad! Det känns underbart att träna och komma iväg till mitt tempel av lugn igen, det var 2 år sen sist då jag hade "träningen som en del i mitt liv". 2 ÅR!, det är en lååång tid och jag är lycklig! Jag bastade och hade tid till att "rå om mig själv", innan vi åkte till Globen och lunchade med en vän, det har varit en perfekt dag idag (förutom nycklarna som fortfarande är borta) och så fick vi en varsin liten julklapp från vår vän också! TACK SÖT!


Just det, vågen på gymmet gillar jag lite bättre än vår (som ska vara bland de bästa), iof. har jag inte vägt mig hemma på flera veckor, ska göra det imorgon och se om jag blir lika glad... =)


Hoppas ni får en mysig kväll! ♥


♦ Kaosväder

2010-12-19 @ 20:52:29
Vi har kört hela vägen från Huddik, där barnens farmor bor och det var jag som började köra, det gick bra till en början, fick hålla ett långt avstånd från bilen framför för att vara beredd på plötsliga händelser, vi hade dimljus på för att kunna se varann där på vägarna. När vi närmade oss "rastplatsen" blinkade en massa blåljus och en stor skylt "olycka" syntes mitt på vägen, lite längre fram stod det 4 krockade bilar och jag kände att det var bättre om jag fortsatte att köra så att vi kom hem någon gång istället för att rasta då lilli ändå låg och sov. Bara 20 minuter senare så kände jag att jag höll på att tappa kontrollen över bilen, det kändes som om jus den svajade åt vänster hela tiden och när jag bromsade in kändes det som om bilen svävade fram och att det inte gick att svänga.


- Shiiit, ;) nu kommer vi att åka rakt ut i diket! Jag kände att jag fick panik, jag pratade ivrigt med min sambo att jag håller på att tappa kontrollen, jag växlade ner, slog på varningsblinkers, sakta & "ganska säkert" fick jag tillslut stop på bilen. Jag bad han att hoppa fram och jag satte mig chockad och kissnödig av händelsen bak i bilen. Fy fan, vad läskigt det var!!!


Jag är glad att vi snart är hemma i Sthlm igen, på vägen så vi bilar som hamnat i diket, bilar som krockat och en massa annat konstigt och läskigt! Om jag hade vetat att det skulle bli sånt här skitväder hade jag sett till att vi stannat hemma...




♦ Träning och slappardag

2010-12-16 @ 14:28:37
ÄNTLIGEN känner jag mig gladare & kreativ igen!

Ímorse åkte jag och tränade efter lämning, jag var där vid 9, värmde upp på cykel 10 minuter och sen tränade jag 8 rep. om 3 set. (alla muskelgrupper på 36 kg medelvikt,  benpress, rumpa & rygg 76 kg), det tog runt 50 minuter, sen avslutade jag med 5 minuter på cykel och sen stretch i ca 10 minuter. Efteråt gick jag ut och fyllde på min vattenflaska med ännu mer vatten som jag sen drack upp i den varma underbara nybyggda bastun och sen gjorde jag mig iordning i lugn och ro. Efter några andra ärenden kom jag hem & åt lunch och nu sitter jag här och slappar lite. De var så skönt att träna idag, jag ÄLSKAR ju att träna, lovely lovely lovely att äntligen få göra något jag älskar, utöver att vara med min familj såklart, men variation förgyller vardagen! =) 


Vilket  skruttväder, hoppas att det blir bättre till imorgon då vi åker upp till barnens farmor, det är inge kul att åka bil i 3-4 h om det är sånt här oväder... Det ska bli skönt med miljöombyte, vi tar med pulkan så kanske vi kan hitta någon fin backe att åka i, bara det inte är kallare än -10, då ska ju småttingar hålla sig inne, äsch, får se vad som händer & sker. På lördag ska vi ivf. in till lillstan och shoppa de sista julklapparna.


Ikväll blir det ugnspannkaka och myskväll, det har blivit en torsdagsgrej hemma hos oss också, vi hade alltid pannkaka på torsdagar hemma när jag växte upp, mamma och pappa har fortfarande det... :) Men jag och sambon ska nog äta lax istället så får barnen äta pannkaka, dem får aldrig det i skolan säger hon ju här hemma, fisk äter de minst 2 ggr i veckan, men jag kanske tar en pytteliten bit pannkaka till dessert. ;)

Förresten, jag har ju gjort ischoklad med kokos idag också, MUMS!

Ha en mysig kväll i snöyran!
 


♦ Julhyfs:

2010-12-15 @ 14:33:24
Jag läste precis på DN.


Finns det någon grundregel för julklappsetikett?
Klappen är en överraskning från givare till tagare,
 inte en beställning. Givaren ska inte heller ställa sig själv i fokus, man ger inte bort presenter för att bräcka andra eller för att profilera sig själv. Mottagaren är den som ska bli glad!


Magdalena Ribbings julhyfs:


Thank you, VETTIGT och TÄNKVÄRT, borde ju fler tänka på!!! ;) 


♦ Dockteater för barns ordförråd

2010-12-15 @ 12:17:33

Idag blev dockteatern klar, Wilma önskar sig handdockor och så gjorde jag en teater till dem, det är en perfekt aktivitet för barn att öva på sitt ordförråd att spela teater på. Dockorna hittade jag i en secondhand butik, det är inte så lätt att hitta riktiga handdockor längre, jag har letat och letat, så jag blev överlycklig när jag hittade dessa fina... Hoppas hon blir glad. =)


Det är en smalare kartong som när man fäller ner locket blir till ett stöd och förvandlas då till en röd scen, när man inte använder det så knyter man ihop den och lägger den under sängen. Smart va!? ;)


♦ MiniCupisar

2010-12-11 @ 13:34:48

Igår lämnade jag Nelia hos mamma och pappa, my ♥ var på julmiddag med jobbet och jag & Wilma hade en mysig kväll alldeles för oss själva. Vi åt middag i lugn och ro, vi tog ett varmt bad med lavendelolja och tända ljus och sen kom grannfrun över med en jättefin bok som hon tyckte att Wilma och Nelia skulle ha när hon såg den i affären, Gullig hon är! 
Sen såg vi på tv och åt godis hela kvällen, vi var såååå mätta innan Idol ens hade börjat... Det blev sänggång vid 22.30 för båda. =)  

Idag ska vi hem till Linda och Robban på middag, det ska bli urmysigt. Vi ska knasa oss och lämna Nelia till mamma och pappa igen, vi har haft henne hemma under dagen för att dem ska få vila upp sig emellan passningarna. Det blir en kväll som vi bara ska koncentrera oss på att vara sociala, ha en massa tid för avslappning och en massa vin.

Imorgon blir det adventsfika med Jenny, Ida och barnen, då blir det slut på avkopplingen. ;)
Jag ska servera glöggfika, köttbullssmörgåsar och dom här goda "Muffins med kokos & apelsintopp" (eget recept sååååklart). det ska bli himla mysigt!!! ;)


Minicupisar med kokos & apelsintopp


2 ägg + 2 dl socker som vispas poröst

häll sedan ner:

90 gr smör och 1 dl mjölk som värmts till "lillfingervärme"

Blanda 1½ tsk bakpulver + 2 dl vetemjöl + 1 dl dinkelmjöl i en bunke med:

1 tsk kardemumma, ½ tsk kanel och en skalet från en riven apelsin + en skvätt apelsinsaft


Häll smeten i småkaksformar eller vanliga muffinsformar, (tänk på att bara fylla max halva formen så att de inte svämmar över) och grädda i ugnen 200°c i små formar i ca 5-6 minuter, muffinsformar i ca 10 minuter, använd en sticka och känn så att det inte fastnar smet på den. ;)


* Kokos och apelsincreme:

250 gr philadelfiaost, ½ dl florsocker (smaka av), rivet skal från ½ apelsin, en skvätt apelsinsaft och 1 dl kokos. Blanda detta till en creme, ställ in i kylen minst 1 timma så att smakerna gifter sig. Lägg på med en tesked och toppa gärna med något fint så som strössel av olika slag.

 




♦ Efter en härlig dag

2010-12-08 @ 00:37:18




♦ Härliga Kyla

2010-12-07 @ 11:56:01
Storasystern i vår familj har en förmåga, hon lyckas ha hål i alla sina byxor och så växer hon som 17,  antingen är de trasiga eller för korta och då köpte jag ett par jeans för mindre än 1 månad sen... Men eftersom det är fint med lappade byxor så tänkte jag hitta lite stuvbitar och lappa ihop hålet på jeansen. Ska iväg och se om jag hittar lite nya byxor om en stund, nu är frukosten i magen och snart ska min yttre fasad putsas iordning, men först ska jag sätta mig framför efter 10 och slötitta en stund. 

Vilket mysigt väder, det är bättre när det är många minus ute och det knarrar under fötterna än +gradigt och slask, visst?!
Jag kom ut på en kortare promenad idag oxå, till och från skolan + den extra lilla rundan på 15 minuter som jag tog, var jag aktiv i ca 60 minuter. Skönt väder och sköna kläder gör det lättare! :)  



Hoppas ni får en härlig dag!



♦ En snöig fredag

2010-12-04 @ 09:43:15


♦ En skön promenad?

2010-12-03 @ 09:11:50
Snön ligger tätt över marken, den täcker träden och jag skulle nog kunna ta mig en skön promenad med vagnen idag, bara de skottat vägarna? N sitter och gnäller bakom mig och jag känner att jag avskyr hennes gnäll, jag blir så stressad, magen gör ont och jag försöker att lugna mig själv och inte brista ut i ett:


 -SLUTA! 

Så nu tog jag upp henne i mitt knä, nu sitter hon och viftar med några Brioklossar och sjunger


 - Atta dig atta dig. Och så bli melodin tydligen ett gnäll istället och hon kastar klossarna på golvet och jag koncentrerar mig fokuserat på att fortsätta skriva medans hon ska upp & ner från knät.


Né, nu blir det snart Rachel Ray på 3:an, hoppas er dag blir härlig!


RSS 2.0