♦ Mör i Kroppen

2010-01-28 @ 16:52:40


På morgonen var jag och brorsan på gymmet och körde Coreboard för 1:a gången. Det gick ut på att använda sig av en oval balansbräda, gummiband och olika vikter. Det var kul, svettig blev man och efteråt blev det bastu... Så HIMLA skönt!

Efteråt blev ett snabbt besök på Kicks för en ansiktsrengöring, mascara och läppglans till mig ... ;) Härligt!

Nu är vi kvar hos mormor och morfar och ska äta pannkakor... Ska bli gott, men bara 2, MÅSTE börja tänka på vikten på allvar nu, fortfarande är det minst 6 kg som ska väck innan beachen 2010! ;D 

TjingeLing!


♦ Inget blev ganska mycket

2010-01-26 @ 18:42:01
Idag hade vi en dag då ingenting speciellt skulle uträttas, men istället blev det ganska mycket gjort ändå... Fast helt i min egna takt såklart. Det har varit en skön dag!  =)
På morgonen hann jag med en liten välförtjänt tupplur, sen fixa jag iordning lite tvätt och kläder som har en tendens att lägga sig på hög... dammsugit har jag också gjort, sen fixat disken. När vi hämtade syrran på eftermiddan så åkte vi direkt till Coop Forum och handlade en massa mat och annat krams. Vi hittade, som ♥ beskrev det när han fick se den, en väldigt stilren ;), sackosäck med nallar på, men vaddå, det passar väl till en bebis? =) Hahaha, jaja, who cares, bara den är skön, den var billig, så den kan ju slängas utan vidare sen när vi tröttnat...

Till middag blev det en fiskgryta efter eget påhitt, RIKTIGT nöjd, den blev supersmarrig och inte alls onyttig... =) 
Och om du vill prova själv:

Helenas "påhittiga" FiskGryta (3-4 portioner)
1/2 purjolök
1 klyfta vitlök
4-5 dl kokt vatten
2 dl mat.grädde (10%)
1 fiskbuljongtärning
1/2 pkt saffran
1/2 tsk torkad dragon (som med fördel smulas innan den hälls i)
1 pkt torskfilé
2 laxfiléer

Gör så här:
Fräs purjo och vitlök lite lätt, sänk värmen och häll i fisken som du skurit i tärningar (2*2 cm) och efter det häller du det kokta vattnet över fisken. Smula ner fiskbuljongtärningen, saffran och dragon. Efter 5 minuter hälls mat.grädden i och låt sen grytan stå ytterligare 5 -8 minuter på låg värme (2:an-3:an) tills fisken känns färdig. Det får inte stormkoka på nått vis, då skär sig hela grytan. Smaka av och salta efter eget behov & tycke...

Serveringtips:
Ris och vitlöksAioli eller Potatis

Bon Apetite! ;)


Ha en bra kväll!

♦ Perioden är på ingång

2010-01-26 @ 09:04:13
Gnälldax... =D
Det känns i hela mig, det ilar i magen på något konstigt sätt, jag känner att det bubblar i magpartiet, det vill sippra upp till gråt för minsta lilla, jag känner mig liten, skiten och bortglömd. Jag är inte dålig i magen, jag är inte dålig på nått sätt, det är bara ett hormonspratt som ser till att spöka 1 vecka i månaden nu när olika sorter krockar i skapelsen från hypofysen (en hormonverkstad i hjärnan), ett hormonspel som vänder hela min värld upp & ner i några dagar, ett hormonspratt som ser till att jag mår som en pissråtta... (haha, jag tror jag skrev ett inlägg för länge sen som hette så). MEN... jag tror faktiskt att det blir bättre sen när jag inte längre ammar... och det tänket hjälper ju mig att stå ut, så håll ut med mig och mitt gnäll då & då, ett litet tag till bara... ;)

Jag hoppas det är över till i helgen, då jag ska på Jenny´s 30 årsparty. som jag absoluuuut inte vill eller får missa!  

Have a Nice kind of´a day! =)

♦ G t.cåt...


För ett tag sen såg jag en lite drastisk nästintill desperat reklamfilm där en snygg tjej i underkläder åmade och ålade sig igenom hela filmen... Jag tyckte dem kunde heta något med cåt... och det var tydligen inte bara jag som tyckte så... Haha...
Älskar deras reklamfilmer,,,

♦ Måndag = Nystart

2010-01-25 @ 08:56:52
Tog en liten omväg ifrån skolan idag, det var skönt att få komma ut och andas frisk luft igen och vad ljust det har blivit på morgonen nu!!! UNDERAT, åh, underbart mnar jag självklart, ahaa, borde npg sluta skriva nu och gå och lägga mig istället! ;) Fingrarna har för bråttom ibland.

Men ´va, det är fantastiskt nu då det vankas vår och ljuset kommer tillbaka så tidigt på morgonen, jag känner mig alltid så go & gla den här tiden på året när solen kikar fram och värmen är påväg. UNDERBART!

Ett litet citat från förra veckan som fortfarande får mig att le:
Vi kom hem efter vi hämtat Wilma ifrån skolan och som vanligt tvättar vi händerna och spritar. Hon kom fram till mig sniffandes på sina händer. 
- Mamma, spriten luktar så starkt så näsan nästan får hjärnskakning... =D

Vilket i sin tur får mig att tänka på när det var Lucia på skolan, då vi hade lussefika visades det upp några arbeten dem arbetat med under terminen. Om hjärnan sitter i näsan, vart sitter då Glädjen? =D Hihihi, barn är UNDERBARA! ♥

 

♦ En "snällare" promenad

2010-01-24 @ 22:15:43
NU Jäklar hoppas jag att jag kan komma igång med mina promenader igen på morgonen efter skollämning och på torsdag hoppas jag på ett bodypump- pass alt. coreboard-pass... Känner fortfarande att energin inte är på topp, så imorgon blir det en "snällare" promenad för att känna efter... Har ju varit sjuk och hade, vad jag tror, "luftrörskatarr" och hostar fortfarande, men mår ivf. bättre nu.

(200 inlägg har nu gjorts på denna blogg) =)

♦ Nelia sitter själv...

2010-01-23 @ 09:11:34

Nelia sitter själv utan stöd... =)
(Peka på bilden för text)



Idag ska jag och Nelia ut och hitta en present till morbror M som vi ska fira imorgon... P ska ta med W på bio, sen ev. en liten skridskotur innan vi ska hem till Martin m. familj och ha som han kallar det "Taco Fiesta", för att fira att han fyller år imorgon. =)


 

Wilma Ruffs i håret efter pulkaracet i 1.5 timma med sina kompisar ute på gården igår kväll efter skolan.

(Peka på bilden för text)


Nu ska det göras iordning lite här innan vi drar vidare.

TjingTjing!

♦ Nya Rutiner

2010-01-22 @ 21:41:30
Det är eländigt och jobbigt att få henne att sova hela natten, hon vaknar var enda jä*la timma, har alltid gjort, hon sover som bäst på dagen. Idag sov hon som en stock, hon rörde inte en min när jag försökte väcka henne inne på Lindex, jag trodde på allvar att hon var död. =( 
Jag kände hur panik växte inombords och la mina läppar mot hennes och blåste till, då rörde hon sig liiiiite, men hon var fortfarande groggy, jag har inte känt någon direkt ängslan över det här med spädbarnsdöd, även då min kusins dotter slutade andas när hon bara var några veckor gammal och inte var vid liv på 7 minuter(!!!), men överlevde utan komplikationer. Men igår var det läskigt, då blev jag rädd, hon låg där i vagnen, öppen mun och helt orörlig, usch usch, men hon var som tur var bara väääldigt trött, så djupt har hon aldrig sovit förr... 
Hon Älskar att åka i sin vagn, så vi ställde faktiskt in vagnen nu och försökte med det, men né, där satt hon bara och jollra. Men jag har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli en nattmänniska, jag orkar inte efter kl. 22... Tur att P har tålamod som en oxe...! =)
Min frisör undrade idag när jag var där hur hon sover på natten, jag svarade med en fråga - Det ser du väl på mig? Trött och eländig, lite skojsamt såklart, men det är fan inte skojjigt, jag LÄNGTAR tills hon blir större och börjar fatta det här med att sova på natten. Småttingar och nätter är inget för mig!

Nu är jag trött, ruttet elak och sjukt jävlig!
så det är väl bäst å ´säga

GO´NATT!

♦ Han är heeelt fantastisk

2010-01-21 @ 11:45:04
(Se nu vad fint jag kan svära)
Ont Ont Jävulskt ONT.... förbannade Sketrygg! =( Måste ju komma igång med träningen så att jag kan hålla sketen i schack om nu bara den här nedrans förkylning kan försvinna!  ;)

Jag blev tvungen att ringa hem min älskade sambo (som nu jobbar hemifrån), för att jag knappt kunde röra mig när vi skulle upp ur sängen imorse, som tur var så hade jag redan igår bett han att lämna W på skolan för att förkylningen fortfarande spökar i min kropp. När vi kom upp ur sängen fick jag lägga Nelia i sin vagn och köra runt henne här hemma, förstår ni vad patetisk jag måst sett ut... ;)

Gulle kom hem ganska omgående, med en present... En värmedyna ifrån OBH Nordica! Underbara!... ♥



I think he´s amazing! ♥

Nu ska jag gå och sätta mig med värmedynan (♥), för det är jobbigt att sitta här...
Hoppas ni får en bra dag! =)

♦ Hembakat

2010-01-20 @ 12:58:53
Skulle gjort så mycket idag, men jag mår fortfarande inte så bra, bestämde mig för att jag måste få vara hemma och kurera mig ordentligt...

Jag blev sugen på kakor, funderade på vad jag ska baka till dopet... Stora eller små kakor, kokos eller kanske traditionella syltkakor... Äsch, varför inte båda i samma... Ska dom vara stora eller små?...
Gick ut till köket och vips så stod det stora och små syltkakor m. kokos på bordet...


Och så blev jag sugen på kaffe... Vips, så stod där en STOR kopp kaffe också... Effektiv som 17! ;)


Men det blev INTE dom här 2 kakorna till kaffet, lovar, men jag provsmakade en liten, eller jaja, jag tog 2 små... ;) MEN jag bakade dom på 1 dl vetemjöl och resten dinkel och bara 1/2 dl socker... Dem är supergoda pga. kokosen tror jag... Får se om det blir den här kandidaten till dopfikat... Vet inte riktigt än, jag hinner nog ändra mig ett 10tal gånger, det är ju 17 dagar kvar än... ;)

♦ Gudmor & Gudfar

2010-01-20 @ 10:38:35
Det fanns några kandidater som vi valde emellan för rollerna som Gudmor & Gudfar (faddrar),, personer som betyder mycket för vår familj och som alltid på något sätt kommer att vara viktiga i våra barns liv. Vi har funderat läääänge och väl och tillslut "idag" (17 dgr kvar), blev det bestämt vilka 2 som ska få äran att vara resp. fadder för vår Älskade Nelia. Det blir samma personer som för Wilma, då vill säga: morbror M och min bästaste vän J... J blev superglad när jag tillslut frågade henne idag och M likaså såklart. =)
När Jag ringde J och sa:
- Hej Älsklingen, jag har en fråga till dig.
- Jaha... hmmmm. Hon trodde nog att jag skulle komma med nått dumt... ;)
- Vill du vara gudmor åt Nelia?
- Åhhhhh, JAAAA. klart jag vill!!! =) 
Det kändes bra i hela mig när jag märkte hur lycklig hon blev, och en sten föll från mitt hjärta, ÄNTLIGEN är det bestämt och det känns så bra!

Nu måste jag börja fundera på vad jag ska ha på mig på dopet... åhhh, har ingen lust att gå ut och prova kläder... Néé, jag är ingen sån där shoppoholic-människa och speciellt inte nu efter den här graviditeten. Efter jag födde W för 6 år sen var jag en strl 36 efter 5 månader, det är jag ju INTE nu... Inte ännu ivf. ;)

Nu har jag annat att göra! =)


♦ En förlorad vän

2010-01-19 @ 18:01:42
Det är underbart att ha en bästa vän, det är underbart att få följa varann i livet... Det är underbart att få se varandras barn växa upp, det är kanske då man förstår hur länge man faktiskt har känt varandra och kanske då som man förstår hur gammal man faktiskt börjar bli tillslut, då åren rullat på alldeles för fort. 
Vi vet är ju så väl att tiden inte alltid räcker till för alla de stunder som man gärna skulle vilja ha med varann, men det fina med riktig vänskap tycker jag, är att man finns där för varandra i vått och torrt, även då man inte träffas regelbundet, eller ofta alls, men man finns Alltid där i varandras Tankar och i varandras Hjärtan...

Min pappa förlorade sin barndomskompis och bästa vän i lördags (65 år)... Det knackade på mamma och pappas dörr igår (måndag) och när pappa öppnade stod där en man i min ålder och meddelade att:
 - Pappa är död...
- Han viskade fram orden, berättade pappa för mig i telefon med gråt i rösten. Pappa slog armarna om hans hals (berättade mamma), och förstod säkert inte riktigt vad som hänt, men han kramade om honom, hårt. Sonen fortsatte: - Pappa sa alltid att du var hans bästa vän...
Förstår ni, pappas bästa väns son kom personligen upp till pappa för att berätta... Vilken sorg, vilken saknad, usch så overkligt...!
Han gick i pension i december... Varför är det så ofta så? =(

Det är hemskt hur det gick till, vad vi fått höra så hade han varit ute och gått, halkat och brutit benet så illa att stora pulsådern hade gått sönder, han blev påkörd av en bil och flögs med helikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda... Det är så Fruktansvärt overkligt, tårar rinner och chocken infinner sig... Jag vill inte förstå, jag försöker att inte föreställa mig hur det gått till, för jag orkar inte se föreställda bilder i huvudet, eller förstå hur det måste ha sett ut...   

Vi satt många gånger och spelade musik tillsammans, jag sjöng, han spelade gitarr och pappa spelade keybord... 
Jag sa till pappa att jag, om jag får, vill sjunga på hans begravning. Jag har inte tagit ton på ett bra tag och har avböjt många förfrågningar, men NU skulle jag vilja sjunga för honom, en sista gång... 


♣Bille, vila i Frid♣


 


♦ Vilken pärs

2010-01-19 @ 08:44:12


Fasiken vilken pärs att ta sig fram idag, heeelt färdig i kroppen, det blir nog inga promenader den här veckan heller... Jag hostar och snön ligger som skrutt på backen så jag knappt kommer fram med vagnen... Né, glad som choklad, men jag läääängtar efter våren nu, tror den är ganska långt borta än dock.



Idag blir det Öppna förskolan med Petra och lillkillen, vi skulle promenerat också, men jag sms:ade henne precis och skrev att jag ivf. får hoppa över promenaden den här veckan så att jag blir frisk lite fortare kanske.

Bebis vaknar nu.... (hon ligger i vagnen)... bye bye!

♦ Orkar inte


2010-01-18 @ 15:22:26



Minnen Minnen Minnen,
Dagarna som gått Kommer Aldrig åter








Storasyster hemma från skolan idag, snuvig som 17, men ingen feber dock men jag kände att det är bättre för henne att vara hemma och vila upp sig 1 dag istället för att hon ska bli sämre...  Vi har målat med fingerfärg och pensel och hon "poserade" faktiskt för en skull "frivilligt" famför kameran... ;) *SÖTNOS*
Inte för att det brukar spela nån roll om det är frivilligt eller med tvång, fotografering är vardag här hemma...
Lilla Nelia, tjejjen kan sina miner ! ;)
 
Och jag har ju inget bättre för mig, så jag hinner sätta ihop lite collage på dagarna också... ;)

Jag ringde till Regina på salongen idag också, och sa som det var att jag bestämt mig för att avvakta med att vara nere på salongen ett tag fram över, att jag ska komma med nyckeln i veckan och att jag då hämtar hem mina saker... A vill köpa loss min Vapozon (ångmaskinen) och det är väl lika bra, den tar så mycket plats ändå och så köper jag en ny sen när det blir aktuellt igen, så får jag lite plus i kassan som plåster på såren efter boten jag fick igår! ;)
Det känns bra att jag äntligen tog ett beslut nu, istället för att känna mig osäker på vad jag vill, jag vill ju arbeta då & då, men jag hinner inte och nu känns det underbart att jag betämt mig. 
A blev lite besviken när jag ringde och berätta att jag inte kommer att vara kvar med dem, hon sa att hon längtat att få dela rum med mig igen... Men jag orkar inte känna ansvar för att komma dit just nu, det är ganska mycket med allt det andra som måste tänkas på och göras här hemma och sånt... Regina förstod mig till 100% och sa att jag är välkommen att komma senare om det finns rum då... =)

Dax att göra annat! =)

♥ Nelia är 6 månader idag!!!!!

2010-01-17 @ 20:49:30

Gottar i sig en massa gröt. =)
Vår UNDERBARA & ÄLSKADE Nelia fyller 1/2 år idag!!!! =)


♦ Varför ska man få det lixom?

2010-01-17 @ 15:38:31
Hemma igen efter gårdagens mys... Men halllååååååå: ¨Det är såååå Sjukt tråkigt med P-böter, varför ska man få det lixom? Jag betalade för 1 dygn och glömde helt bort tiden då 2 av brorsans kompisar kom förbi och fikade en stund... Sen när vi tog på oss ytterkläderna kom jag på att tiden gått ut!!!!!!!!!!!!!! F*CK vad tråkigt och nu gjorde jag oss 475kr fattigare! =´( Muuuääähhh
;)


♦ Många år sen sist

2010-01-16 @ 23:14:47


Förra veckan när vi åt middag hos mamma och pappa bestämde jag att vi (hela familjen) skulle sova över hos dem en dag och spela spel, äta god mat och dricka lite vin så att inte någon av oss skulle behöva köra hem för en gångs skull... Den dagen är kommen då den här helgen var en helg då vi inte har något planerat och nu sitter jag här hemma hos dem och skriver blogg. =) Mätt som en plätt och jag lovar att jag har syndat så det räcker för hela nästa vecka, det blir hårdhandskarna på och dem åker nog inte av ens på fredag... ;)

Vi har ätit räkpaj, valnötspaj m. vispgrädde, massa choklad, lite chips och annat gott. Vi har druckit vin och cola i massor. Men jag NJUTER fortfarande! =D Gott Gott! Samtidigt klappar jag mig själv på axeln då jag faktiskt lyckats gå ner 2.5 kg sen nyår...! =) Vi har ingen våg hemma, så jag vägde mig här idag.
Jaja, nu ska jag vara sällskaplig, så jag önskar er en:

Godnatt och Sov gott!


♦ *Host Host*

2010-01-16 @ 02:13:57
Ojdå, jag sov visst lite för länge efter maten (1.5 h låg jag där), men jag var ju så sjukligt trött...! =(
När jag sen nattade Wilma efter Lets Dance vid 22.00 somnade jag med henne och vaknade nu kl.01 och kan inte somna om!!! Och så tror ja att jag har åkt på en luftrörskatarr oxå, det kliar som f*n i halsen, svårt att andas och en massa torr rethosta!!! *Host Host* Typiskt, men jag har ingen feber ivf... =(

Né, här kan jag ju inte sitta, måste nog ta mig tillbaka till sängen och blunda igen, VILL ju vara pigg imorgon!

Go´Natt!

♦ Dagens Motion och Motivation

2010-01-14 @ 18:55:53
Idag har varit en dag fylld med motion och motivation... Först blev det en rask promenad på 30 minuter efter skollämning, sen en grötfrukost och efter det var det vidare hem till mormor och morfar för barnvakt åt Nelia. Sen bar det av till gymmet för 1 timmes Bodypump... OJ, vad jag älskar BodyPump, det är såååååå roligt! =) Men nästa torsdag blir det CoreBoard istället, det är min första gång, det ser ju såååå otroligt kul ut... Måste prova!
Idag hann jag ÄNTLIGEN med en bastu också, jag glömde visst bort tiden så brorsan fick stå och vänta på mig en "liten stund"... hmhmppff! ;) Men skönt var det och jag kan inte rå för att han inte är lika bastufreakad som jag heller...? 

♦ Sjukligt trött

2010-01-13 @ 18:09:56
Smått & Gott och lite krimsKrams
Idag var jag och Nelia på IKEA med mamma och morbror M, vi träffades vid 10 och strosa omkring tills klockan var 13.30, jag åt lax m. örtpotatisplättarliknandegrej och gräslökssås till lunch, det var gott. Sen kom jag hem med lite krimsKrams, ett nytt överkast till Wilmas säng, ett doftljus och lite haklappar till Nelia.
Imorgon ska jag och morbror M träna Bodypump, men först ska jag ut på min vanliga promenad, hoppas F*N att jag inte blir sjuk nu bara för jag har känt mig hängig och sjukligt trött idag och igår också.
Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig så fick jag en jättefrossa och mitt ♥ kom in med en filt och la över täcket, jag låg verkligen och hoppade där i sängen, trodde att jag höll på att bli riktigt sjuk, men under natten så mådde jag som vanligt och frossan hade försvunnit. Men idag är jag lika hängig och sjukligt trött igen, det känns som om jag skulle kunna somna vilken minut som helst, stående och så har jag en kittlande, tung känsla i strupen, likt en allergi, liknande den jag hade i somras (höggravid) då jag tillslut hade jättesvårt att andas, mådde riktigt dåligt och rösten nästan försvann... Konstigt! 
Håller tummarna för att det inte är nått skit på gång... =(


FinFina inbjudningskortet som jag gjorde till dopet! =)

Inbjudningskortet
Nu kan jag äntligen lägga upp inbjudningskortet inför Nelias Dop, för nu har nog de flesta fått det med posten... Visst blev det lite fint?! Sooo happy happy, jag blev jättenöjd! =)
Men som sagt, det är synd att vi inte kunde bjuda alla eftersom lokalen bara rymmer 50 pers., hoppas att ingen blir putt...

Ha en bra kväll! ♥



♦ På Rymmen

2010-01-12 @ 18:13:24




♦ Jobba...

2010-01-12 @ 09:37:15
Jag vill ha ett jobb, jag börjar känna att jag vill ut och träffa lite nytt folk, jag tror att jag vill ha ett extrajobb, varannan helg till våren kanske... 
Äntligen har jag börjat ta mig till Öppna förskolan och dit ska vi idag, Petra & lillkillen ska med också. Jag saknar den där sociala biten enormt, jag älskar att träffa människor, det är väl förmodligen därför jag Älskar att sitta i en reception (7 års erfarenhet ink.mammaledighet) och prata med folk i telefon, självklart inte då dem är dumma i skann och gnäller på stackars mig om något är fel, då jag är den första som personen talar med mm... Men sånt lär man sig att fort skaka av sig.  

Jag vill jobba, men inte heltid, helst bara mellan 9.30-14.30 på vardagar (sen när snorpan börjar på dagis januari 2011), och nu skulle varannan helg passa utmärkt... funkar det för nån tro? ;)

I eftermiddag ska vi till bvc för att mäta och väga Nelia... Alltid lika spännande! =)

Ha en bra dag, TjingTjing! =)

♦ Svettig & Mör

2010-01-11 @ 12:42:25


AaaJjjj, igår var det aj överallt kändes det som, det berodde på massagen jag fick i lördags, men jag klagar inte för det är sånt man får stå ut med efter en sköööön massage, fast jag fick faktiskt ta mig en Voltaren på kvällen för att inte få "inflammationspridning" på köpet... ;)

Morgonens Promenix
Imorse blev det en skön, men en väldigt SVETTIG promenad på 45 minuter, jag var helt färdig när jag kom hem... Skönt som 17! Det är så underbart ute nu, jag hade med mig kameran idag och min termomugg med varmt härligt kaffe i och uptempo-musik (Pink) i lurarna... Och så blev vi förföljda av en STOR plogtraktor och fick gå åt sidan (trångt som f*n) 2 gånger för att släppa fram den, men jag blev ju glad som fick det lite nyplogat här & där..Jag väjde oss snällt åt sidan och LOG åt personen i plogisen! =))))) (så snäll så) ;)


Dop
Sen har jag även hunnit med att posta iväg alla fina inbjudnings-kort till Nelia´s dop. Det är synd att lokalen bara rymmer 50 pers., det är fler än så som vi igentligen skulle vilja bjuda, men det gick inte den här gången, tyvärr. Det fick bli vår STORA släkt och dem absolut närmsta vännerna.  Samtidigt är det skönt att det kanske inte blir fler än så, då har vi kanske en chans att växla några ord med var och en... Det ska bli otroligt kul att få anordna en liten "fest" igen, det var ju sååååå länge sen sist. 

Jag ska baka tårtorna själv tror jag, jag ska inte ta på mig för mycket, för jag vet att jag ibland har svårt att utföra saker om jag tar mig vatten över huvudet, men jag vill göra dom själv, mamma ska baka "sina bullar", dom är heeelt suveräna. Sen ska jag göra syltkakor (eget recept eftersom jag aldrig gör exakt som det står i nått recept vad gäller all mat/baklagning). =) 

Fikabord är ju aldrig fel, Slurp! :pDet kommer bli Chokladbollar i Mazzor


Åhhh, det ska bli sååå kul & sååååå Onyttigt!


Skön i Kroppen

2010-01-09 @ 18:37:15
... Nu är storasyster och pappa ute och åker pulka... Så jag passar givetvis på att sitta en stund här...

Kyckling och potatisgratäng
Mätt som en plätt efter middagen, det blev kyckling och potatisgratäng,  som igentligen skulle bestå av vispgrädde (lakt.fri), men den hyllan gapade tomt, så det fick bli matgrädde vilket är ett mycket bättre alternativ eftersom jag dragit ner rejält på det onyttiga här hemma. Jag var lite osäker på hur det skulle bli, men mat.grädde funkar lika bra om inte ännu bättre så jag fortsätter med det. Jag skulle ha purjolök i också, men den glömde jag bort... 
Dagens gratäng var nog den bästa jag gjort hittills, eller så var det bara jag som var grymt hungrig, fast om jag frågar mitt ♥, så berodde det nog på att det var han som skalade potatisen! ;) Men gott var det!

70 minuters massage

Jag har en sån snäll storebror som alltid ställer upp (han som inte är i Thailand nu) ;), han hämtade mig efter massagen jag fick idag, för att jag inte skulle behöva gå ut i kylan och vimsa bort den avslappnade känslan ute i kylan... Massagen var heeelt underbar och nu känner jag mig sådär skön i kroppen som man blir efter en massage. Synd bara att tiden går så fort, 70 minuter är ju annars en ganska lång stund, men idag försvann den som en vindpust. ;)Vad skönt det skulle va att få sova en stund, nu när jag känner mig sådär jobbigt, men härligt trött... men det är väl bara till att ta en kopp kaffe och hålla ut några timmar till... Puuhhh! 

Ikväll blir det Robinson på tv med cashewnötter, bananchips och popcorn på vår tv:meny. =)

Ha en trevlig kväll!
BingBing!

♦ Älskade Trollungar

2010-01-08 @ 13:30:15

Jag och Nelia (5 månader) hemma hos Ida, taget av Ida... =)Det här är ett av mina favoritfoton på Wilma... Den är verkligen Såååå underbar! Här är jag och Wilma som beeebiluttta! =) LoVE LoVE LoooooVE!

♦ Ledsen i Ögat

2010-01-08 @ 09:06:05
Det blev ingen promenad idag, jag har skavsår på hälsenan, jag satte på mig 2 par strumpor, men jag glömde att plåstra om. När jag kom hem orkade jag inte fixa iordning det, så nu sitter jag här istället... =(
Jag sitter och fnular på om jag ska plåstra om och gå ut igen, eller om jag ska ta mig ut till nått centrum någonstans, jag har lite att styra upp... Får se hur jag gör, nu kurrar magen, så det får nog bli lite gröt innan jag bestämmer mig, Nelia ligger och sussar i vagnen än. =) 

Åhhh, det är så skönt att det är fredag, det är konstigt, Wilma och ♥ har varit på sina respektive "dagställen" 1 dag och det känns som om en hel arbetsvecka redan passerat... Jag är konstig och larvig, I know, men jag saknade Wilma som 17 igår, men det går över när jag kommit in i vardagen igen.

(Kom på att det är Öppna Förskolan idag, så jag ska pallra mig dit för 1:a gången!!!)

=)


♦ 6 månader snart

2010-01-07 @ 21:43:53

Gottar i sig en massa gröt. =)
 Kvällsmys då man vägrar att sova är den bästa tiden...

Tänk att nästan 6 månader har gått sen hon föddes vår lilla Nelia... Skruttfian är så stor nu och det blir bättre och bättre för varje dag. =)

Och tänk vad lika systrarna bus är:

Wilma när hon var en liten skrutta... 

Våra ÄLSKADE Prinsessor! =)

♦ LyxBehandling

2010-01-07 @ 12:59:02
Åhhhhhh, nu har jag bokat in mig på en 70 minuters lång spamassage inne på en supermysig salong på Östermalm, mitt emot den salong jag hyrde in mig på för några år sen... =) Det ska bli sååååååå skönt! Jag fick det i julklapp av Patrik och barnen... =)

ÅHHHHH VAD JAG LÄNGTAR!

♦ Härlig Promenad...

2010-01-07 @ 09:32:42
Kom precis hem ifrån vår första morgonpromenad (45 min) på nästan 3 veckor nu, det är såååå fint ute och vad kallt det har blivit här i Stockholm, det är man ju inte van vid direkt... Fast lite avundas jag min äldsta brorsa och hans familj som nu är i Thailand i 6!!! veckor, nu sitter dem kanske och äter middag efter en härlig dag på beachen... Själv sitter jag här och dricker en stor kopp Yogitea Classic och har precis ätit en tallrik havregrynsgröt med linfrön, havremjölk och lättsockrad hallonsylt.. Gott! =)

Idag ska jag och Nelia nog bara vara hemma och slappa, just nu ligger hon fortfarande kvar i vagnen och sussar. Tv:n funkar nu äntligen igen... Jippie! =)

Dagens citat på Yogi Lyder:
"Your greatness is measured by your gifts, not your possesions".
Hmmm.... (?) =/

Ha en underbar dag!




Motivation?
Jag vägde mig hos vännerna på nyår, vi äger ingen våg... Nu gjorde jag även BMI.koll och fick till svars:
"Du har ett BMI på 26. Detta placerar dig i gruppen: Överviktig. För att nå Normalvikt så skulle du behöva gå ned 2.6 kg".
Yes, det är motivation, dem extra kg. ska bort den här veckan, eller nästa... Hahaha, ne´rå, men dem försvinner nog ganska snabbt nu när promenaderna är med på schemat.

♦ Heron City

2010-01-06 @ 13:01:36
Snart ska vi till Heron med T,P&E... Spela lite, äta lite, titta lite i affärer och bara vara... Det ska bli skönt att komma hemifrån lite, även om det nu faktiskt är "ganska" fint här hemma... Fast allra helst skulle jag vilja slänga ut alla möbler vi har och få köpa nytt, det skulle vara helt underbart! Det får bli ett senare projekt i år och förhoppningsvis inte i den här lägenheten... =)

Igår hade vi inga kanaler att se på här hemma då vår digitalbox inte fungerade, vi gick över till grannen mitt emot och det var samma där, imorse kom en annan granne ner till oss och konstaterade samma sak då tv:n fortfarande bara visar svart. Vet inte om det är hela området som är drabbat, bara vårt hus eller bara vår port. Vi försökte ringa kundtjänst, men där var det stängt, det är ju röd dag idag... Roligt! =(
Det är tur att vi har en massa bra filmer att se på... =) Kanske till och med ska ta fram lite spel ikväll...
 
Né, nu ska vi snart bege oss, ha det så bra!

♦ Dvd och Vitt Vin

2010-01-05 @ 20:20:45
Idag är storasyster hos mormor och morfar, vi har städat här hemma, igentligen skulle jag haft en dag för mig själv ute på stan, men jag blev tagen av städlusten så det blev fint här hemma itället. Vilket inte var en dålig sak då det var ett BRA TAG sen vi hade ett sånt ryck... Sen delade vi på pizza och en flaska vitt vin, vi har hunnit med en film och snart blir det lite magi... asså Taro och inget annat! ;) Måste se vad det nya året har att servera oss, I´m weird, I know! ;)

Ha en bra kväll allesammans! ;)

♦ Flytta till mormor

2010-01-04 @ 19:33:52

Imorgon ska Wilma på bio med mormor och morfar, sen ska hon sova över... Hon skulle själv packa sin väska med ombyteskläder för 1 natt, när hon var klar verkade det som om hon bestämt sig för att flytta hem till dem en lite längre period... Hon är nog trött på mig och lillasyster efter det här lovet... =( ´
 


Köttbullslunchen var trevlig, full rulle, men tyvärr blev vi - 3 vuxna och barn då dem var sjuka, jobbade mm. =(
Ida hade kvar lite av det goda ifrån 1 årskalaset, så dem som ville fick gotta i sig till fikat efteråt... Jag tog en MiniMinibit av tårtan, den var väl max en halv centimeter... Och så blev det lite jordgubbskladd ifrån cupcaken som fanns på Sebbes tallrik. ;) 

 

Tack för en mysig dag! =)

Till middag blev det en variant av 3 grillkorvar som jag skivade ner i små bitar, som jag sen stekte tillsammans med purjo och färska championer, sen la jag även i lite gröna ärtor och majs- blandning, 1 vitlök, en halv buljongtärning, 1 dl krossade tomater, 1 dl vatten, lite salt och svartpeppar, serverat med makaroner... Nyttigt och gott... =)

Hoppas er dag har varit trevlig, jag ser att det finns ni som läser min blogg, men det är jäkligt dåligt med kommentarer! ;)
Kram på er ändå! ♥

♦ Disney On Ice

2010-01-03 @ 20:56:44
Idag var vi på Disney On Ice, vi har längtat ända sen Juni då jag tror ♥ bokade våra biljetter... Det var mysigt och så fick storasyster fylla sitt rum med några fler prylar, en musse Pigg. gossedjur i frack, ett Tingelingspö som snurrar och lyser upp i snörusket. ;) och annat kraffs. MEN Åhhhh, jag glömde kameran, eller Vi glömde den faktiskt, för det är väl inte bara jag som ska komma ihåg den vart vi än går, även om det bara är jag som mestadels fotograferar? Synd, men men...
Sen blev det middag hos mamma & pappa, det blev supergoda rullader.

Imorgon ska jag och barnen till Ida och träffa en massa vänner, det blir fullt hus, 10 barn 7 vuxna... Köttbullar och makaroner till lunch, gott och enkelt... Jag får dessvärre hoppa över k.bullarna för det är en massa lök i dem, men det gör inget. =) Det ska bli kul att träffa alla igen!

Nu ska jag lägga mig på spikmattan och njuuuuta!

Ha´det! =)

♦ 1 årskalas

2010-01-02 @ 20:04:46
Idag var jag och tjejerna på 1 årskalas... Vill påstå att det fanne en MASSA gott att äta, men jag höll mig till 1chokladboll och en ispinne som Wilma inte tyckte var så god, så jag "offra" mig... ;)
Tack för ett mysigt kalas!

 Lilla Prinsessan fyller 1 år idag!  
Till middag blev det kycklingsallad med avokado, getost & röda linser... Supergod! Wilma fick kycklingfilé, linser, kikärtor och currysås... Jodå, hon tyckte det var gott... =)

Kycklingsallad med avokado, getost & röda linser
2 kycklingfiléer (marinerad i balsamvinäger, svartpeppar & aromatkrydda)
Röda linser
Kikärtor
Solroskärnor
Getost
Ruccolasallad/isbergssallad
Färska champinjoner (tekta i lite smör & vitlökssalt)
Lite tomater
Och så skvätter man lite balsamico/vinegrett över

Try it!

Né, nu blir det Robinson...

KramKram




♦ 2oo9 blev plötsligt 2o1o

2010-01-01 @ 21:20:29


En underbar 1:a dag på det nya året, solen sken och det var kallt ända in i benmärgen... Det var skönt! =)  Vi började med att åka ut till Lida Friluftsgård ute i Tullinge där vi åkte pulka i 2.5 timma. Sen åkte vi och storhandlade, jag rensade kylskåp och skafferi här hemma imorse som en värsta Anna Skipper i jakt på att få slänga onyttigt i soporna. Vi har ingen våg så igår vägde jag mig för första gången på väldigt länge hos våra vänner som vi var hos, därför rensade jag lite här hemma för att få plats med allt det "litet bättre" som vi handlade idag. ;) Nu jäklar ska 10+kg väck det här året! 

Kul att känna motivation igen! =)


  Jag drutta på rumpan när jag sprang runt och fotograferade allt runt omkring så jag inte la märke till att det var en superhalt litet hål i marken. Storasyster fick ha den stora hjälmen på sig i den stora backen... Här med den nyinköpta stjärtlappen... =) Lillasyster var nerbäddad i sin fina vagn och såg ut att ha det underbart myspysigt! =)

Jag drutta på rumpan när jag sprang runt och fotograferade allt runt omkring så jag inte la märke till att det var ett superhalt litet skethål i marken, kameran togs fort i beslag och någon började ta kort på mig där jag som bambi på hal is försökte ta mig upp.... Hmmmpf, sketkul! Det var det faktiskt och det roligaste måste varit att jag hade stor publik också!!! ;) men sånt bjuder jag ju på, alltid!

Det var en superduper mysig 1:a dag på det nya året!

Kram och hej! =)


RSS 2.0