♦ Härliga sommardagar

2010-06-27 @ 23:10:42
Fredag:
Midsommarvädret var kanon och vi hade en skön dag ute på Saltarö hos våra vänner. Dagen började när vi kom ut vid 11.30 med en lunch och sen bar det iväg ner till midsommarfirandet vid "strandängen" som jag nu kallar det, vet inte riktigt vad det badet heter. Där hade vi picknicksfika och även sång och lite dans vid stången. Sorasyster var med mormor, morfar och morbror i år, så lillasyster och jag dansade med Petra och lillprinsen.
Senare på kvällen blev det grill och lite dricka och OJ vad MÄTT jag blev, vid åtta kunde jag inte  få i mig en droppe till av min goda äppelcider.. Pjuuu, men gott var det!


Kamerans batteri tog tyvärr slut redan vid picknicken så det blev inte så många fler foton tyvärr, Mia hade gkort en enorm bricka med en massa kladdmuffins med grädde, jordgubbar och blåbär som jag såååå gärna hade velat ha ett foto på... =(

Söndag:
Idag var det kalas för Saga, sen åkte vi till Ågesta och hade picknick med Linda och familj. Tjejerna och papporna badade en stund... medans jag och Linda agerade badvakter. ;)



♦ Förevigat med ett fotografi

2010-06-23 @ 23:44:10
Jag hämtade W tidigt ifrån fritids idag...Vi började med en mellis och sen blev det plaskis för båda jentorna.
Storasyster hittade en DÖD nyckelpiga som vi tyckte att vi skulle föreviga med ett fotografi. ;)

Idag hämtade jag och lillasyster storasyster tidigt ifrån fritids för att spendera denna underbara dag i parken. Det blev först mellispicknick och sen en massa plask och bus i plaskdammen, storasyster hittade en DÖD nyckelpiga som vi tyckte att vi skulle föreviga med ett fotografi, lillsnuttan. ♥

♦ Mitt egna projekt

2010-06-21 @ 21:58:50
ÄNTLIGEN börjar det bli lite ordning här hemma igen, vi har verkligen inte förnyat oss på flera år av olika anledningar. När vi var i Västervik låg jag och fnula lite på hur jag skulle kunna förnya hemmet lite mer och vips så kom en idé till mig som jag ivrigt  gjorde till "mitt egna lilla projet". Så imorse ringde jag hit mormor & morfar som barnvakt och åkte själv iväg till IKEA och köpte förvaringsgrejer och så blev det ommöblering av kök och hall... Förra veckan var det Wilmas rum som fick sig en makeover... Såååå vår koja blir snart till ett alldeles lagom litet slott för oss, nu är det vårt sovrum och vardagsrummet kvar. =) Det är så skönt att  vara på den lite mer kreativa banan igen... ;)

Hoppas ni har det bäst! ♥

♦ Härliga Alv i Vimmerby

2010-06-21 @ 22:44:00
Åhhh så börja det regna precis innan vi skulle åka tillbaka till hotellet...

♦ Härliga Västervik

2010-06-21 @ 22:29:24
Vi satt på de mysiga uteserveringarna och njöt av god mat och goda drycker. ;)Hotellet vi bodde på låg mitt i stan och vid vattnet, det var ett supermysigt ställe! =)

♦ Vill inte veta vad jag behöver

2010-06-17 @ 22:48:44
Jag kommenterade en fd.kollegas status på Fb idag då hon ätit 1 glass och tyckte det kändes dumt på en torsdag...

"Åhh det är lugnt ****... har också tryckt i mig en glass idag (igår också), + 1 påse cheddarpopcorn, 1 cola (25 cl), 1 glas vitt vin och 1 smirnoff Ice... BARA IDAG, FyF*n Vad onyttiig jag känner mig nu, så nu kan du lägga dig med gott samvete, 1 glass är borta med bara 35 minuters promenad, jag vill inte veta vad jag behöver göra för att bli av med allt jag tryck i mig idag (fast vi är på semester nu), får trösta mig med det! ;)"

Skulle nog behöva springa efter bilen hem från Västervik på söndag!!! =(

♦ Nu bär det snart av

2010-06-17 @ 11:11:16
Snart, snart bär det av till Västervik... Nu har vi packat, ätit lunch och nu ska det bara fixas lite med banken innan vi åker!
♥ Semestern börjar snart... det är ju underbart att ha semester tillsammans med hela familjen och visst är det härligt att semestern börjar med en j*vla massa skrik, gråt och trots precis när man ska iväg och redan är stressad upp till öronen... otroligt vad ungar kan vara charmiga ibland... ! ;)
Hoppas ni har en bra dag! ♥

♦ Flyttfåglar

2010-06-16 @ 10:06:28
Jag glömde kameran igår så jag lägger in en fin bild från deras bröllopsmiddag i december 2oo9. Det blev ett besök hos blivande skånevännerna, men jag hade stora problem att komma hemifrån då jag först glömde ditten & datten och sen när vagnen ÄNTLIGEN kom utanför porten och vi först skulle slänga några sopor, tänkte jag att jag skulle förbereda mig och ta fram bilnycklarna. Men jag hittade dom inte, jag sprang in igen och letade, jag rev till slut ut allt innehåll i skötväskan, men där fanns dom inte, jag hittade dom inte. Efter en stund och rejält stressad som jag var så kom jag på att jag kanske hade slängt dom i en plastpåse med kol i som jag handlade i söndags och JA, där låg dom... Hmmmm vad jag hade lust att bara gå in och krypa ner i soffan istället, men jag eller vi kom faktiskt iväg, men innan vi hann fram till bilen så kom Storis på att hon skulle ju få smörgås i bilen, så det var bara att vända om och stressa in och göra 2 smörgåsar också... 
Fasiken, det kändes som om det var höst igår, det blåste, det var molnigt och kallt. Jag hade bara tagit med mig kläder till tjejerna, men glömmer som vanligt bort mig själv, det gick bra ändå, lite frusen och kall, men vi stannade inte så jättelänge, vi åkte vid 19.30. 

Idag blir det lunch på Erssons med mamsen och efter det blir det fika med brorsan (saft och jordgubbar) i Långbro park innan det är dax att gå hem och packa lite inför den kommande minisemestern som börjar imorgon. Åhhh, vad skönt det ska bli! ♥ 



♦ Lilla virrevarr

2010-06-15 @ 12:33:12
Hon är helt tossig vårt lilla virrevarr... När hon är trött skrattar hon som mest och hittar på en massa sattyg. Idag satt vi i soffan efter lunchen och hon började klättra mot armstödet och jag hejdade henne genom att dra lite i tröjan, då slängde hon sig på rygg mot mig mitt på soffan och tyckte att det var jättekul, så hon kröp mot armstödet igen och försökte att klättra upp och jag drog som innan tag i tröjan och det var lika kul den här gången. Så höll vi på ett tag tills hon ramlade ner med huvudet före, men hejdades av det lilla sidbordet vi har stående där. Där stod hon upp och ner på huvudet och jag var snabbt framme och drog upp henne, jag såg ett pyttelitet rött märke i pannan, hon började med att gnälla lite, men efter en halv minut började hon att skratta istället... Hmmmmm, tokunge!!! 


Dilemma: Eventuellt ska vi till Maria idag, dem flyttar till Skåne på lördag, jag vill verkligen träffa henne innan dem åker, men jag vet ärligt inte om jag orkar då den värdelösa bitterhäxan är här igen och jag förklarade för henne att jag helst inte träffar folk när jag mår så här. Även om jag faktiskt mår bättre idag så känns det inte som rätt tillfälle, men samtidigt vet jag ju inte när nästa tillfälle blir då jag får träffa henne igen. F*n vad jag tycker det här är jobbigt, men det är verkligen så jag känner, allt jag ska göra, mycket runt omkring mig blir bara till problem när tråkperioden är här... Det är skönt att jag gläds åt mina söta underbara runt omkring mig när jag känner så här... Men det är jäkligt tufft några dagar i månaden!
Äsch, jag tror att vi åker dit trots allt, jag kommer att ångra mig så mycket annars.

Vi åker till Västevik på minisemester (torsdag till söndag)...  =) Håller tummarna för att vädret ska bli bra! ♣

♦ Sommarlov överallt


Gick till öppna föskolan idag för att "Lilli" skulle få leka av sig lite, men när vi kom dit och inga barnvagnar stod där utanför kom jag på att det även är sommarlov där ju,,,, Men det resulterade i en extra promenad idag, på morgonen var vi ute i 65 minuter.
Det är såååå fint här i området runt omkring oss, jag njöt verkligen av att gå på promenad idag och så hade det regnat, så luften var frisk och härlig. ♥
 

Mormor och morfar hämtar storasyster idag, så nu sitter jag här och försöker få lite inspiration till middan istället, det finns kotlett över från gårdagens grillning och några majskolvar... Nått gott blir det säkert! =)

Ha det så bra!

♦ Skolavslutning & Fjärilsmagneter

2010-06-10 @ 21:24:02
Här hemma rullarna dagarna förbi och nu har jag koll på hur många steg jag tar mig fram med...! ;)
Nu när jag läser av stegräknaren har jag gått 10 161 steg och gjort av med 340 kcal, jag har gått 6,09 km totalt på hela dagen. Jag och Nelia var föst ut vid 12 imorse, då gick vi och mötte P och Lillprinsen, det tog 25 minuter innan vi möttes halvvägs, sen gick vi tillbaka samma väg som vi kom och promenerade till W:s skola och hämtade hem henne tidigt. Efter det gick vi hem till oss och fikade hela bunten.

Imorgon är det skolavslutning för Wilma, vi satt och pysslade lite ikväll och det blev kylskåpsmagneter till fröknarna och 2 till oss själva. Dem 3 som inte har kort hängades på sig har W gjort själv, det är dom som fröknarna ska få... =)
 


♦ Stegräknare

2010-06-08 @ 21:55:03
Jag har fått en stegräknare av my ♥, så idag har jag haft den på mig heeela dagen. Vid avläsningen nu (klockan 21:28) har jag gått 12 735 steg (mitt mål är 15 000 steg om dan), 7.64 km och gjort av med 427 kcal (målet är 500). Jag har inte gått någon promenad mer än till/från centrum och till bion nu på kvällen, så det bådar gott om jag börjar ta mina promenader varje dag från och med nu, motiverad av min stegräknare så kanske det blir både lättare och roligare oxå. =) 

Vi har varit på förhandsvisning av "Nanny Mc´phee och den stora skrällen" nu på kvällen, lillasyster fick vara hemma med mormor och morfar. Det var en supermysig barnfilm och Wilma blev ledsen när den tog slut, så när den kommer på dvd hamnar den med all säkerhet i vår dvd- hylla. =)

Igår var vi och fikade med Petra & lillprinsen... Hoppas det blir fint väder nu i veckan, vi tänkte ha picknick nån dag snart... =)


NattiNatti ♣

♦ Underbara 7 årsKalas

2010-06-06 @ 22:31:59


Vilka underbara kalas det varit i 2 dagar nu, jag har frågat WIlma vad som varit roligast, hon sa att allt varit roligt hela tiden, det måste väl vara det bästa betyg?!!

***LÖRDAG***

Var det kalas för tjejerna i klassen, alla var supergulliga, väldigt busiga och ibland lite för busiga & olydiga... ;) Men så ska det väl va, det hör nog till barn i "den åldern"? Tur att jag hade Natha som hjälpte mig... Jag sa till henne att det bästa nog vore om hon kunde vara "the bad guy" och rösta ut dem som förlorade i lekar mm, som vi ordnade med. Hon ska ju inte träffa barnen varje dag... ;) Hihihi
Vi ordnade med danslekar, kasta boll i korg och fiskdamm som aktivitet, 2 timmar kändes som 1, tiden gick väldigt fort och kul var det.



Eter kalaset blev det middag med farmor och Nathalie som övernattade hos oss, det blev Lasagne och lite avkopplande drinkar + rosévin följt av en lugn kväll med sommakrysset och sen kakbak sent på kvällen när barnen somnat...
(OMG, börjar jag tappa stinget och bli nunna tro?) ;)

***SÖNDAG*** 
... hade vi kalas för släkt och vänner, det blev fika och en massa spring, vad kul det är att träffa alla fina underbara vänner och släkt som vi har runt omkring oss, synd som sagt att alla inte kunde vara med den här dagen...
... speciellt då familjen M. hade ordnat en riktig dunderpresent till Wilma...



... barnen fick åka häst och vagn, det var iof. inte bara barnen som fick åka, vi vuxna åkte också mé (dem som ville). Det var lite läskigt när dem bestämde sig för att gå ut på dom stora vägarna och beblanda sig mer annan trafik och gissa vad grannarna runt omkring blev förvånade, det är kanske inte varje dag det kommer hästar till gården... Det var såååå kul, vilken present va?!!!




Summan av Kardemumman:
Det har varit en supertrevlig & rolig helg, men nu ska det ZZzzovaz...

NattiNatti! ♥


♥ Grattis Wilma 7 år

2010-06-03 @ 22:13:50

 
Dagen började klockan 6 med frukost och presenter i sängen...
 

Efter att jag tillslut bestämde mig för att Wilma skulle få vara ledig med oss idag gick vi hemifrån vid 9. Vi hade gott om tid innan de andra kom in så vi tog en liten omväg och strosa omkring en stund i lummiga delen av Söder... Det är en riktig liten idyll mitt i stan med kolonilotter beblandat med betonghus och buller.


Efter en stund promenerade vi ner till Tanto och hade picknick med Jenny + barnen, Ida + barnen (+2 kompisar till Ida) och var där heeeela långa soliga dagen och Wilma fick ännu fler fina presenter...


Dagen avslutades med korvgrillning och mer presentöppning...
GRATTIS VÅR FINA UNDERBARA 7-ÅRING! ♥

♦ Rakt upp mot det blå

2010-06-02 @ 22:43:30
Idag var det lopp i skolan och efteråt var det lite picknick i det gröna.



Efter middan åkte vi rakt upp mot det blå för att se på fina Stockholm uppe på toppen från Globen,, det var en julklapp till oss alla från mormor och idag var en underbar dag att åka upp. =)



♦ Vår underbara 7 åring

2010-06-01 @ 22:03:04
Kalasgodis och prylar till 15 tjejer inhandlat (tjejkalas), paket inslagna... Snart är det dax för 2 dagars kalasfirande för vår underbara 7 åring & som förresten börjar den "riktiga" skolan i höst... Jag kan inte förstå att jag är mamma till en sån stor och fin tjej, vart har alla åren tagit vägen?!

♦ Köplats 277

2010-06-01 @ 11:39:23
Sitter med telefon vid örat och väntar på att få hjälp av försäkringskassan, nu har jag plats 173, från början var det 320 någonting... Men det går ganska fort ändå. Under tiden sitter jag och studerar Nelia och det är alltid lika kul å se vad hon har för sig när hon tror att jag gör något annat än att övervaka henne. (Nu är jag på plats 137, det går frammåt) och Nelia sitter och studerar allt under databordet.



Nu är jag på plats 74... Dem är omkring 83 handläggare... Skulle det inte vara min tur snart? ;)

(Satt i 30 minuter tills jag fick hjälp, men det var det värt, nu kan jag förhoppningsvis koppla av. Nu ska jag ordna med fler saker som ligger och gnor som en börda i själen... Ska bli så skönt!)  

RSS 2.0