♦ Vad jag är mätt i magen

2010-11-29 @ 18:51:59

OjojojOOOoooj vad jag är mätt i magen, nästan så att det gör ont, det blev en hemgjord supersmarrig lasagne. Vilket i sin tur får mig att minnas när jag som liten var på middag med mamma, pappa och mina bröder hos mormor och morfar, efter maten  tog vi på oss våra skor och tog oss ut på en promenad runt kvarteret innan det var dax att äta dessert som mormor lagat under tiden vi var ute, oftast bjöds det på marängsvisch. Middagarna var underbara och vi var alltid så här mätta hela bunten, vi bokstavligen rullade ur stolarna när det var dax att avrunda och åka hem.


Vad jag älskade dig mormor, jag älskar dig fortfarande och nu känner jag hur saknaden är påtaglig, det börjar ila till i näsan och tårar rullar ner för min kind. -Min finaste mormor, jag saknar dig, jag vill ha dig här hos mig och kramas och hålla om... Det är det fler som gör, mamma ocskå, vi Saknar dig oerhört, men vi lever på våra minnen och förresten så kan jag känna din närvaro hos mig just nu, i denna minut... Du betydde så otroligt mycket för oss, mer än du nog förstod!

Puss & Kärlek


♦ Rastlös, jag? Nope

2010-11-29 @ 11:20:12

♦ En fin advent

2010-11-28 @ 08:58:55


Julstämning innfinner sig sakta i mitt hjärta, jag har tänt ljus lite överallt i lägenheten och njuter av lugnet innan dagens stoj sätts igång. Jag måste försöka komma ut och handla julklappar i veckan som kommer, jag hade tänkt att göra det för länge sen, men som vanligt blir det aldrig som jag tänkt mig. Den här gången har jag ju som bekant varit rejält förkyld och på grund av det har jag inte haft någon ork att ens gå utanför dörren, knappt. Men pencilinet har hjälpt bra och nu är jag påväg tillbaks på banan för den här gången och jag hoppas innerligen att jag ska få hålla mig frisk ett bra tag nu, framför allt till januari då alla jul & nyårsbestyr är över...


Just det, undra vad man ska hitta på till nyår, jag har inte en aning. Det får bli ett projekt att fundera över...


Ett ljus är tänt, en tanke jag sänt att alla får en fin advent!




♦ Ugnspannkaka med Hallonsylt

2010-11-26 @ 11:15:23
Det är fredag, fast igentligen är det ingen skillnad på dagar då man är sjuk och ynklig, men när det är fredag vet man att man slipper flänga hit&dit i några dagar och man kan hjälpas åt här hemma i lugn och ro... Lovely friday!


Ikväll har stora prinsessan önskat sig ugnspannkaka, oj, vad hon satt och längtade efter det igårkväll... Det var länge sen så det får det bli med hallonsylt.  =)

Dyrt att vara sjuk...
Dé är det ingen tvekan om, jag satt precis och räknade på vad "min sjukdom" kostat i medicin och läkarbesök senaste månaden... 1700:- har det gått på (bara den här månaden) och då har jag högkostnadsgrejs på apoteket... Hmmm, dyrt och tråkiga pengar att slänga ut, men det är väl nödvändigt just nu...


TREVLIG HELG VÄNNER!


♦ Trots tanken

2010-11-24 @ 14:42:36
Fasiken, jag har faktiskt blivit bättre på att motstå alla "nej, jag orkar inte"-tankar som ofta knackar på så fort det är nått. Idag tog jag på mig jackan och mössan, la ner snuttan i vagnen och begav mig ut trots tanken.

När jag kom ut möttes jag av en vinande snöstorm som ivrigt försökte tränga sig in under huden på oss kändes det som, fy fasiken vad kallt och blåsigt det var där ute, vilket jag inte var beredd på, jag måste helt enkelt missat att titta ut genom fönstret idag.

Halvvägs när jag knappt kom fram med vagnen var det nästan så att jag skulle ge upp, men jag bestämde mig för att fortsätta och nu är det avklarat. Jag fick en liten julklapp till storasyster inköpt också, skönt. Imorgon är det vipkväll i barnklädesaffär´n, det ska jag gå på är det tänkt, hoppas bara att jag mår bättre. Då tänkte jag handla lite fina julklappar, dem har så fina saker där, inte bara kläder, utan leksaker och bijouterier också. =)


Och igår var jag så nära att ringa återbud till mötet på skolan, men det gjorde jag inte, jag kämpade mig dit och det kändes jätteskönt efteråt.


Sen är det det där med kost och träning som jag i vanliga fall faktiskt älskar och är ganska bra på. Men det har gått så lång tid nu och efter min andra graviditet har jag hela tiden haft så många förklaringar till att inte komma igång. Visst, jag är faktiskt sjuk och astman som utlöstes under graviditeten har gjort att jag har motgångar just nu, men jag ska banne mig bli av med både den lilla övervikt som är kvar (7kg) och mediciner!


♥♥♥ Imorgon opereras pappa, alla mina styrketankar finns hos honom då! ♥♥♥




♦ The Big Country

2010-11-23 @ 16:35:48
Jag kom iväg till utvecklingsmötet med storasysters lärare idag trots allt och det känns som om jag ska ge mig själv en stor eloge för det, bara tanken på en promenad ut till köket är ett projekt i sig. Och ärligt talat så var det skönt att andas frisk luft även om det gjorde ont i öronen av blåsten. Well well, mötet gick bra och min dotter är en snäll kompis som nästan aldrig har några klagomål att komma med (utöver det vi redan rett ut) och hon är en god kamrat. Hon tycker att matten kan vara svår och finmotoriken är lite kämpig då man ska skriva, dra streck eller rita, men annars flyter det på som det ska. Hon är ju bara 7 år, så inte behöver jag väl känna mig orolig... =) Min Fina Underbara, så det så! =)


Nu står min köttfärssås och puttrar under lock på spisen, där ska den gotta sig i en och en halv timma till... Skönt att orka laga mat igen, äntligen...


"Jag mixade 15 små coctailtomater med 1 vitlök, 4 soltorkade tomater i kapris, jag tog även i några kapris, lite vitpeppar, sedan torkad oregano & mejram.

Bryn tomatmixen med köttfärs (10% nöt), häller i 1 burk krossade tomater, ca 5 dl kokande vatten, 1 köttbuljong och låter detta puttra i 40 minuter. Efter det häller jag i 1 riven morot och 1 dl linser (röda) och låter detta koka ytterligare 15 minuter. Sen smakar jag av med 2 stora matskedar mild Ajvar relish och en skvätt HP-sås och låter det puttra vidare ett tag till, sen kan man smaka av med ytterligare salt och peppar, serveras med fullkornspasta och parmesan."


Lillis har feber idag igen, så nu ska hon få alvedon så hoppas vi att det blir bättre snart, det är en massa tänder som poppar upp, undrar om inte alla borde vara framme nu... Lilla skruttet är så gnällig och ynklig och livet är inte rättvist mot mig just nu känner jag. Men det ordnar sig alltid, som jag brukar påstå, för jag vet att det kunde varit mycket mycket värre!


Just det,  och så fick jag ett samtal från vår fina N:s kommande "nanny- argentur" idag också, hon vill iväg till the big country USA och vara barnflicka i ett år... Men vad ska hon göra där, det finns väl inget kul och intressant för en 20 åring i USA!? ;) Så jag funderade på om jag skulle underskatta henne inför argenturen så att hon inte får åka... Hon kan ju bli vår nanny... Men né, självklart berättade jag hur underbar och duktig hon är och att hon säkert kommer att bli en stor favorit vart hon nu hamnar. =) Kanske det får bli en anledning till att åka dit igen... till the big big country, maybe I see you soon again!


♦ Jag vaknade

2010-11-20 @ 11:39:26
Jag vaknade och såg att klockan bara var 6:45, min älskade sov inne i flickornas rum för att jag skulle få sova i lugn och ro, Wilma sov på hans plats hos mig, gulle han, han är bäst!
Men tyvärr vaknade jag redan 6:45 och det gick bara inte att somna om så jag gick ut till köket, tände ett par ljus och gjorde en kopp Rooibos. Sen gick jag in och satte på tv:n och när lillis gnydde därinne tog jag upp henne och lät papi ligga och dra sig i 2 timmar till, storasyster kom och gjorde oss sällskap kort därefter.  

Idag skulle vi på barnkalas och jag skulle på middag hos Camilla, men eftersom jag är sjuk så blir det inga kalas idag. =(

Vi ska helt enkelt försöka ha en lugn och skön dag/helg här hemma, ikväll blir det "Så mycket Bättre"...


Ha en mysig Lördag! ♥



♦ Tänk om jag inte hade

2010-11-19 @ 20:35:00
Jag är lycklig och ska inte klaga som jag gör ibland när jag har en helt underbar familj omkring mig som ställer upp med det mesta när jag, som nu, är däckad i den ena sjukdomen efter den andra. TÄNK om jag inte hade haft någon pappa till mina barn som var delaktig, tänk om jag inte hade haft mina föräldrar här i min närhet som hjälper oss med mycket runt omkring?

 Som idag då min sambo lämnade storasyster på fritids imorse och kom hem efter lunch med en matkasse och arbetade hemma medans lillan kunde komma till honom om det var något, så att jag skulle få blunda en stund på soffan. Liksom mina föräldrar som idag hämtade storasyster efter skolan och tog med henne hem till dem för att äta middag och busa av sig en stund, för att jag ska få en chans att vila.


För jag måste vila, jag vet inte vad som är fel på mig, men jag är dålig hela tiden. Jag ska till doktorn på måndag, vi måste reda ut vad som gör mig sjuk... Men jag är tcksam och Glad för att jag har så fina runt mig! ♥



♦ Ont i halsen

2010-11-19 @ 11:01:09
I natt sov jag med byxor, tröja, kofta, halsduk och ett tjockt täcke... När ska den förbannade vintern coh alla sjukdomar försvinna så att jag får komma fram från mitt ide? Muuäähhh,, vad det är synd om mig och även om du inte bryr dig så gör jag det... Stackars stackars mig och jag som skulle på jobbintervju idag kl.16, kan inget annat än att hoppas att dem ringer mig för en ny tid, men det känns som om dem nog skiter i det... Jaja, jag måste tänka på min hälsa nu!

Jag har ont i halsen, öronen, huvudet bankar till som tätt, nu är det säkert öroninflammation på gång, fattas bara det! :´(


♦ Tro det eller ej

2010-11-18 @ 19:05:23
Tro det eller ej, jag är sjuk igen!!!

 Någonting måste vara allvarligt fel på mig, astman tar kål på mig, jag har varit magsjuk 2 ggr. på 2 veckor, förkylningar med halsont, luftrörskatarr, feber mm. har avlöst varandra heeela tiden. Fan vad jag tycker det här är jobbigt nu, jag orkar snart inte bära min kropp längre! :´( 

Imorgon skulle jag på arb.intervju, men måste nog boka om den till nästa vecka...


♦ Att Leva Livet

2010-11-18 @ 17:09:09


Ta ingen du har vid din sida för givet och tro aldrig att din trygghet är något som föralltid kommer att finnas kvar, utan var glad att du har en trygghet överhuvudtaget. 

Livet tar oväntade vändningar varje minut och en dag kanske du står där utan en grund att balansera ditt liv på.

 

Ta hand om dina nära, ta hand om dina kära, ta hand om dig själv så att du orkar, medans du kan och har ork kvar.

 

Försök att se det fina hos alla och lägg din energi på sånt som är bra.

Om man stör sig på saker och ting, red ut det och låt det sedan passera.

 Men vad du än gör så Sluta aldrig att drömma, att fantisera, för vad vore livet utan drömmar?

Lev livet idag, inte imorgon eller nästa år och glöm inte att vara lycklig för att just du har fått ett liv att Leva!


♦ Lunch och egentid

2010-11-18 @ 10:26:47
De spolar stammarna i huset, det luktar apa i hela lägenheten, inte gott alls. Men förhoppningsvis blir det bättre rinn i avloppen efter den här spolningen... '

Idag ska jag passa på att luncha med Älsklingen när jag lämnar datan han glömde hemma, en liten stunds egentid tillsammans utan småttingar som rycker och drar i en... Det ska bli kul! =)

See you later! ♥


♦ Så underbart det är...

2010-11-17 @ 10:23:00
Åhhhh idag kom jag iväg på en hääärlig vinterlandskapspromenad, jag tog några underbara foton, men jag orkar inte irriteras över att jag inte får in dessa på datan, det får my ♥ göra när han kommer hem... Vanligtvis är jag ju proffs på det, men nu behöver mitt huvud lite ny energi innan jag orkar ta itu med världsliga saker, vad som nu menas med det... ;) Det är väl viktiga saker tror jag, men äsch då, ett gulligt uttryck tycker jag! (Svammel svammel)

Men vad jag är glad för att jag äntligen kom iväg, även om den blev kort (20 minuter) så känns det skönt och när jag kom hem tog jag mig en varmt bad med aromaolja, filade fötterna mjuka, fixade benen och smörjde sen mig med en härlig bodylotion...  och nu har jag fått i mig vitamin "Mitt val kvinna" och en "Berocca Boost". =)

Nu ska jag ut i köket och värma lite blåbärssoppa och ha en klick keso i, en STOR klick keso. Det får bli min frukost.

Åhhhhhh så UNDERBART, hoppas er dag bli bra!




♦ Get a Life lixom

2010-11-13 @ 22:56:31
Är sjukt trött på att sitta här & blänga och känna att jag lika bra kan gå och sova och vara utvilad imorgon eftersom det inte händer så mycket annat "kul" än att hänga framför datan... Get a life lixom! 

Go´Natt!

♦ Makalöst

2010-11-13 @ 18:24:05


Idag blev det en tripp till Forum, där hittade jag en jättefin blus (typ gammelrosa) och en passande bh för fantastiska priser, det blev även en foundation, mascara och en ny kajal till 2 barnsmorsan som behöver piffas upp lite med ny makeup. Jag vill ju inte använda gammalt och dant då det börjar klia i mina ögon direkt och faktiskt har jag inte köpt så mycket smink på länge. ;)

När vi gick vidare var vi tvugna att byta blöja på lillfisen, mitt ♥ tog på sig den uppgiften och vi andra gick in till BR för att köpa en massa presenter till alla barn som ska ha kalas framöver... När dem kom tillbaka från skötrummet passade hon på att bajsa i den nya blöjan och då var vår shoppingrunda över då vi typiskt nog inte hade checkat av skötväskan innan vi for iväg. =(

Det blev en hastig, men en lyckad shoppingrunda, vi fick med oss det viktigaste, sakerna till moi och presenter till de flesta. ;) Hihi


Hoppas ni får en mysig lördag, själv väntar jag på               
"Så mycket bättre", ett grymt bra program för mig som alltid hållt på med musik och att dem tolkar varandras låtar, det är helt makalöst bra! Jag blir så inspirerad!

Jag ska nog ta på mig kragen och göra musik igen, inte konstigt att jag känner mig bortkommen när jag avstår från så mycket som en gång var jag!


♦ Inte blivit smittade

2010-11-12 @ 13:15:47
Igår kräktes hon, storasysteryster, men hon somnade direkt efter och hela natten bestod av oro för torkaspyamoment, men vi slapp och idag har hon inte fått upp nått. Iof. har hon inte ätit så mycket än, men jag förmodar att det är över för den här gången och vi har spritat händer och hållt Nelia borta från syrran så gott det går.

Ikväll blir det cheddarpopcorn och lite choklad till Idol, hoppas vi andra inte blivit smittade bara...

Ha en trevlig helg och hoppas ni är friska! =)

♦ Smoothie och keso

2010-11-10 @ 12:06:23
Nu är tjejerna i skolan resp. dagis och jag har hunnit med en köttgryta som fortfarande står och puttrar på spisen, jag har tonat håret och vaxat mig under armarna. Det är så skönt att äntligen få lite kvalitetstid.Jag juter just nu av min smoothiesoppa med keso, den är så jäkla god.

Smoothie

Mixa 1 banan
En skvätt tropisk fruktjuice (bravo)
1 dl blåbärssoppa (helst osockrad)
Häll i en djup tallrik och ha i en skvätt keso.


Hoppas ni har det bra!

♦ Lördag

2010-11-06 @ 09:58:04
Lördag idag, TV:n dundrar i bakgrunden i sin ensamhet medans barnen försöker få upp sin pappa ur sängen med en massa stoj och bråk, frukosten är redan bortplockad, golvet är ren från dammråttor. Solen skiner, håret är redo för en schamponering och vad görs sen?... Återstår att se! =D Happy Saturday!

Idag ska vi tända ljus och tänka på våra nära som inte längre finns kvar här hos oss, som vi inte längre kan krama om och hålla i handen... För er har vi en stund med tända ljus och fika med kanelbullar i eftermiddag! ♥

♦ Ramlat nerför en tripptrappstol

2010-11-01 @ 12:32:14
Annika (dagisfröken) ringde och sa att Liten ligger och sover nu, hon åt bra med lunch, men hon berättade också att hon tyvärr ramlat nerför en tripptrappstol och fått en bula i huvudet! :´( Jag blir lite ledsen nu faktiskt, jag som skrev att hon älskar att klättra och att dem skulle hålla lite koll på just det. Men nu har hon ramlat och jag hoppas att hon lärt sig något av det! Mamis lilla Älskling! ♥

Jag och Wilma köpte lite nya kläder till vintern efter vi lämnat lillasyster på dagis, sen köpte vi hem Chili con Carne och åt det till lunch precis. 
Ikväll ska jag träffa 3 vänner och ta en fika i stan, det ska bli skönt, hoppas bara lillsnuttan mår bra, annars stannar jag hemma.

Ha en bra dag nu! ♥ 

RSS 2.0