♦ Jag krusar ingen


‎Ett litet inlägg som jag känner att jag bara måste dela med mig av och som fått mig att bli en person som inte krusar någon  längre än nödvändigt, vill man inte så behöver man inte... Helt enkelt!

"Som min morfar, 96 år gammal, har aldrig varit intresserad av att lära känna oss, hans barn & barnbarn.

Han har alltid varit frisk som en nötkärna, men nu det senaste året har han varit lite dålig. Min mamma passade upp och höll honom sällskap några timmar här i veckan, ...hon lagade pannkakor till han och till min morbror som skulle komma vid 19
(hon åkte hem vid 16)...

När min morbror kom dit så trampade han i nått på vägen upp från grinden och när han tog upp det såg han att det låg en utslängd talllrik och pannkakor på trädgården...

Tycker så synd om min mamma, hon har alltid varit så snäll & inställsam och velat det bästa hela tiden trots att jag och min pappa i åratal har sagt att det inte är lönt att vara snäll mot han.

Jag kan inte rå för det, men jag känner INGEN som helst sympati för den mannen, min morfar, för på det sätt han behandlat min mamma och sin familj (oss) så har jag ingen som helst respekt för honom längre... Usch för människor som fullständigt saknar empati och kärlek, jag krusar inte för någon som han för vill man inte så behöver man inte, just that simpel! 

Hoppas han får en annan syn på livet & all den kärlek som finns i sitt nästa liv!

♦ Kesotjejerna


Har ni sett Kesotjejerna?

Duktiga tjejer, låten är grym, Robyn är grym...

Men jag kan Inte hjälpa det, att jag känner mig bitter, jag vill också sjunga, JAG VILL JAG ViiiiLLL Jag vill åhhhhh vad jag saknar sången! SÅ passa er, snart kommer det kanske upp ett klipp på Youtube... ;) Mooohhaahhahaha

♦ Fotografering


Igår var vi på en sån där fotografering, jag tog med mig familjen, tänkte få några fina foton på oss tillsammans och sen några på barnen. Nelia var blyg för fotograferna så det gick väl sådär. Sen blev det bättre efter 1 timma ungefär, men då hade hon fått en massa röda prickar runt munnen så det blev inga lyckade foton pga det...

Synd att man överskattar sig själv, jag tycker inte att jag ser så hemsk ut, MEN "piiiiiip", HUR ser jag ut igentligen, jag KAN VERKLIGEN INTE DET DÄR med att bli fotograferad av andra, huuuuuuaaaa!!!!
Wilma blev superfin, hon tyckte det var jätteroligt.

Men hellsikke vad det kostar insåg jag då hon la fram prislistan för de olika paket man kunde välja på, 1 foto i A4 format och 7 bilder på CD skulle kosta oss 2600 kr, jag går hellre till en proffsig fotograf och betalar lite extra för att få en stor fin tavla på barnen istället. Men det här får vi göra om (hos ett proffs) när jag tappat lite hull och när vi flyttat och alla stressutslag försvunnit från mitt fejs... :)


   

De här bilderna tog jag själv på min nya telefon och häpna, jag blev faktiskt nöjd med makeupen jag fick på stället, men tyvärr blev inte bildernas fokus så bra... sen ser det ut som om jag är lite galen och att mina ögon går åt olika håll, hahahahaa, men men, det bjuder jag på. :)


♦ Bröst & prostata


Fortfarande på stridsspåret:

Jag har mina funderingar, som alltid:

Rosa bandet och mustachkampen, mycket pengar skänks till dessa cancerformer under maj & oktober månad. MEN Leukumi, skelett, hjärn, bukspott, vad finns det mer, många fler former som vi verkar glömma bort i dessa rosa tider, för dessa pengar går endast till bröstcancerfonden just nu, bara så ni vet!...

Jag ringde och frågade, hon sa att det bara är dessa 2 former som öronmärks i maj (mustachkampen) & oktober (rosa bandet), men vaddå, har alla andra cancerformer tillräckligt med pengar?
Varför finns inga kampanjer för de övriga cancerformer som finns? Hon sa att När vi skänker pengar till CANCERFONDEN och inte specifikt till bröst eller prostata, sitter styrelsen och väljer vilka områden som får pengarna...
Men vi skänker väl knappast pengar i samma utsträckning, jag menar, som på det sätt som vi skänker pengar till rosa bandet? Jag hoppas verkligen att forskningen i första hand handlar om hur man kan utrota cancern i allmänhet och att det inte mestadels koncentreras till dessa 2 former bara?...

Funderar, ska nog ta och kolla upp det här lite till... återkommer!

♦ Vänskap, Kriser, Kritik & Kärlek


(OBS. Du som läser det här och tar åt dig för att du vet att du är min vän (familj eller vän spelar ingen roll)... gör det bara om du känner dig träffad... Ni andra vet ju att vi tycker om varandra no matther what, det här är till de som jag känner att jag har något otalt med, som jag på något sätt känner mig sviken utav, som när vi ses verkar så braiga vänner, men som jag ändå känner att det är någon slags fnurra på tråden med.

Om man är vänner, berätta, lätta ditt hjärta, jag vill inte dra några hastiga slutsatser till varför du inte hör av dig, för du menar kanske inget illa! Jag vill bara vara medveten om vem som är min vän nu när vi är vuxna människor med så lite tid över till annat än vardagens alla sysslor, låt oss vårda den, låt oss känna oss uppskattade, för gör du inte det, låt mig få veta.

När vi lättat våra hjärtan, låt det då passera och engagera för att det ska bli bättre, det får inte rulla på i samma spår, för då är jag kanske inte med mycket längre... Hör av dig, ignorera inte...

Ok, nu ska jag köra på som en ångvält, en gång för alla... Jag mår dåligt av det här & måste få säga ifrån.


När man känner att vissa vänner eller familjemedlemmar inte har tid att svara i telefon, svara på mail eller när någon inte hörs av, skyller ifrån sig på andra att man aldrig kan ses, kan man kalla sig för en vän då, det finns alltid en lucka att träffas, men när det verkar besvärligt så har jag ingen lust att leka längre, då känner jag mig undanknuffad.

... jag har diskuterat med vänner som berättar liknande historier, nu när man "blivit vuxna" vill vi inte känna oss bortglömda, det är ju inget bra. 

För mig handlar Vänskap om att GE & TA, bekräfta varann och inte bara tro att en person hela tiden ska vara den som hör av sig de få gånger som man hörs som vuxen.
Jag vill höra ifrån dig när du är lycklig, när något roligt händer i ditt liv, eller om du mår dåligt, hör av dig, låt mig få veta, varför skulle jag annars fortsätta ringa dig när jag vill prata?

Och jag vill inte när jag ringer få höra:
-Åhhh, kul att du äntligen ringer och din röst låter inte direkt vänlig, då svider det lite extra i hjärtat.  Det är nu det är viktigt att vårda sin vänskap, att ha ett någolunda liv utanför mamma & papparollen, bara för att man alltid har varit vänner betyder det inte att man kan strunta i att vårda sin vänskap.

Vänner är viktigt i livet, otroligt viktigt, en vän vet man vart man har, oavsett när man hörs eller ses, man vet att man gillar varandra, älskar varandra trots sina olikheter och tankar.
Jag vill inte ha en vän som jag känner mig ivägen för, som blir sur om jag skulle berätta det här eller någonting annat viktigt, för vissa orkar jag inte ta upp det här med för jag vet inte om ni förstår mig.


En riktig vänskap ska klara av kriser, kritik och kärlek utan att det skadar ens vänskap, eller?
Och vill ni veta, att känna sig som ett bihang är inte att känna sig som en vän.


Så låt mig få veta, om du känner dig träffad, nu när jag har fått ur mig en del. ;)


♦ Min nya favvofrukost


Nu ska jag berätta,

jag har snöat in mig på det här nu, frysta blåbär, hallon och jordgubbar som jag tinar upp i micron ett par minuter, sedan häller jag på lite havreyougurt vanilj (eftersom jag är laktosint.), det är sååååå gott och passar perfekt till frukost eller kvällsmål när man är sugen på nått!


♦ Läxor, why!!!!


Åhhh, vad jag INTE tycker om att agera "läxhjälp", whyyyy....

SUCK & STÖN!!!! :(

MEN.... ♥




♦ Härliga tuben i Sthlm


Härliga tuben en morgon i Sthlm, nästan så att jag var påväg fram för ta ett foto på denna sällsynta art.

[-Mot Mörby, nu stänger jag dörrarna´rå, AKTA, så ni inte klämmer er.. för nu stänger jag, akta, Mooot Mörby... ]. högt och LJUDLIGT och så körde han på vid varje station.

Jag drog lite på läppen påväg mot ett litet tamt léende, men omkring mig fanns ingen annan som reagera på detta fenomen, varför skulle man få för sig att le, bara sådär... en härlig morgon på tunnelbanan i STHLM... Men jag log och jag ler fortfarande inombords, för jag tycker det behövs hurtiga människor omkring mig, precis som han, jag bli glad av det, jag behöver det, SÅ D SÅ! :)

De andra tyckte nog bara att han var dum i huvudet, eller nått.

Ha en skön dag, le, var glad, var lycklig, för imorgon kanske du gråter!

♦ Trista fredagar

2011-10-14 @ 23:24:51
Det är så trist att man ska känna sig tvingad att sitta uppe bara för att man ska få en stund för sig själv när ungarna lagt sig (som somnade för 10 min sen), JA, jag är TRÖTT, trött trött, men tänker inte gå och lägga mig, FÖR jag VILL ha MIN stund för MIG SJÄLV innan det är läggdax, att det ska vara så svårt!...

Lite tragiskt att man sitter här framför datan istället för att mysa med han där borta vid sin data! :(

Ska livet vara så här trist? Hmmmm


♦ Mysfika denna härliga fredag

2011-10-14 @ 09:14:36
Fredag betyder salongsdag, men nu är det ganska tomt på bokningar 2 fredagar i rad, tyvärr. Jag har en kund 12.15, sen är det glapp ända fram till 17, men jag har istället bokat en mysfika (mellan 13.30 & 16) med Hanna från Kalmar som är nere i Sthlm och frågade om vi kunde ses någon dag och idag passar ju perfekt för en dejt. Jag tänker ta med henne till "Esters" på Folkungagatan, jag har aldrig varit där, men det ska tydligen vara Sveriges äldsta te & kaffebod, med över 1000 sorter te och Afternoon tea som serveras fre, lör & sön, åhhh, det låter underbart, så dit ska vi gå, återkommer med omdömme sen. :)

Ikväll kommer brorsan hit på lite middag och Idol, vi hejjar ju naturligtvis på Molly, såklart! :)

Hoppas ni har det bra!

RSS 2.0