♦ Att skapa balans


 
 
Jag befinner mig, som ni vet i en stressrelation till mig själv, jag går och bär på en stress som förstör min chans till ett normalt liv just nu. Jag känner mig alllt annat än normal och vanlig, jag känner mig istället trist, grå, ledsen, panikartad, för minsta lilla motgång och jag är dessutom arbetssökande och det suger balle!
 

♦ söndagslyxar Litegrann




 
Jag tycker att söndagar är de dagar då vi ska unna oss det goda i livet, det är ju en dag som vi i alla tider, i alla länder har kopplat ihop med lugn & ro. Söndagen är ju den dagen då man ska göra det där lilla extra som får oss att må bra i kropp & själ, vila.
 
CHILIGRYTA:
Högrev, gullök, vitlök, Chiliflakes, timjan, kummin, tomater, blomkål, kalvbuljong och annat underbart som finns i skafferiet ska ner i vår fina gryta som vi fick av hans mormor när vi flyttade till vår första lägenhet i Rågsved för 11 år sen.
 
Idag kom han hem med högrev, vi bestämde igår att till söndagsmiddag får det bli en Chiligryta och det BÄSTA med detta är att vi ÄNTLIGEN  kan använda LÖK igen. Det var helt enkelt så att gluten (mjöl) pajade min mage och jag har därför inte kunnat äta lök på fleeera år, i julas började jag försiktigt att pröva att äta lite lök och nu har jag mer och mer börjat ha i det i vår mat och det FUNGERAR!!! :D Men jag är försiktig.
 
 
SEMLOR:
Det var 2 år sen som jag åt en semla och nu är frestelsen alltför stor så idag gjorde jag något som jag inte har en aning om det är gott eller inte. Men jag blandade hela mandlar med sukrinsocker och 1 msk grädde i mixern. Sedan rörde jag ner detta med 3 ägg och 2 dl mandelmjöl, 2 tsk bakpulver, kardemumma, stevia och agavesirap och tillsist hälldes 1 dl fingervarmt grädde med 60 gram smör ner i bunken. 
 
Jag hittade underbara små muffinsformar i silicon i förra veckan och det var busenkelt att fixa snygga små bakverk med dessa. Jag hoppas att känslan eller framförallt smaken blir som en semla, ska bli sååå spännande med alla recept som rör sig därinne i mitt huvud. :D
 
Måste strax till affären och köpa mera grädde som ska spritsas på "semmelbullarna".
 
 
 
 
 

♦ Jag Älskar Stockholm


 
Dagen började med en underbar morgon, det är så underbart vackert ute nu. Trots att det är hundra tusen minusgrader så kan jag inte hålla fingrarna i styr, jag bara MÅSTE fotografera!!!
 
 
Den här utsikten, när man åker ut från Slussen mot Gamla stan är min favoritvy av Stockholm,den här bilden fotade jag idag när vi var påväg till Cosmonova. I JUST LooooVE iT!
 
 
 

♦ Imorgon gör det ONT


För idag kom jag ÄNTLIGEN iväg till träningen, det blev BODY PUMP, det var säkert över 1 år sen jag tränade Body pump och jag ska säga er att det var jobbigt men OTROLIGT skönt och jag var ju tvungen att vara grym eftersom jag hamnade absolut längst fram! ;) Haha, vilket jag rekomenderar då det absoluuut, under inga omständigheter går att fuska då! Men ok, jag hoppade över någon repetion, men orkar man inte så orkar man inte. ;) Sen blev det en skön bastustund och påfyllning av vätska, rättare sagt 1 liter vatten fick jag i mig under min bastustund.
 
Nu har jag för andra gången gjort mitt fröknäcke som jag bjöd på under min lunch i fredags och som alla ville ha receptet på. Så här har ni det.
 

 

Gott fröknäcke

1 dl skalade sesamfrön (ljusa)

1 dl pumpakärnor

0,5 dl hela linfrön

0,5 dl solrosfrön

1 dl riven ost

1,5 msk olivolja

0,5 tsk salt

1  ägg 

 

1. Blanada alla ingredienser i en bunke

2. Häll ut smeten på en plåt (med bakplåtspapper), jämna till kanterna så att det blir rektangulärt.

3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter

4. Ta ut plåten och dela brödet i ca 8 bitar, vänd på dom.

5 Stäng av värmen och släng tillbaka plåten med brödet och låt de stå på eftervärmen en stund.

 

Jag låter de stå ca 1 timma.

 

 

 

 
 

♦ Så mycket bättre nu


 
Jag fortsätter med min favvofrukost, för det är ju så förbaskat gott!!!
 
Imorgon ska min mamma och våra fina vänner (Jenny & Gullan) komma på lunch hemma hos moi, jag ska bjuda på Kycklingsoppa Thaistyle.
 
3 kycklingfiléer
2 dl kokosmjölk
1 liter Buljong
Grön curry
Ingefära
1 dl grädde
Blomkål
Paprika
 
Och då måste man ju självklart ha ett tillbehör, det har man alltid till soppa. Jag äter absolut inte mjöl (gluten), jag har varit glutenfri i 15 månader nu, hejja mig och jag mår så otroligt mycket bättre!!...
 
Jag klickade runt på nätet efter något gott knäckebröd (LCHF såklart) och hittade lite olika recept, men jag är ju inte den som är duktig på att följa ett recept till punkt och prickar så jag höftade ner lite pumpa, solros och ett ectra ägg, som jag tyckte fattades i det recept jag valt. OCH jag prövade självfallet ett bröd med smör och en ostskiva på och det sa slurp på 3 sekunder.
 
 
 
 

♦ Tack för underbara minnen!


 
Det sköna 70- talet, som sedan gick vidare till 80. De oskyldigas årtionen, Jag var liten då, jag skulle vilja uppleva det igen, men som vuxen.
 
Allt som hände var sensationellt, man kunde lätt skapa en karriär och ordna för sin framtid, man kunde lätt bli unik och ihågkommen för något bra man gjort. Annat är det nu i denna kaotiska värld!
 
När jag växte upp på 80 talet var jag allt från 1 - 11 år, då var livet bara på lek, då hakade jag på allt som verkade kul och kom hem till dukat bord. Då jag inte kom när mamma ropade att maten stod serverad kom pappa, han lyfte mig upp och ner ut till köket och jag gjorde det mest hela tiden för att få busa. När jag inte tyckte om potatismos la mamma undan 2 potatisar som jag ändå bara åt en halv utav...
 
Det var så underbara tider och det gör lite ont i hjärtat när det går upp för mig att de tiderna redan är förbi. Nu är det jag som ska styra upp så att vardagen fungerar.
 
I lägenheten (där nere i 4:an) sprang jag runt med mina bröder som jagade mig, jag gömde mig bakom dörren och trodde säkert att dem skulle sno min glass, glassen som jag älskade mest i världen. (jag har ett foto som jag ska hitta och lägga upp här)
 
Förresten, nu kom jag ihåg en morgon, jag var väl runt 5-6 år, alla låg fortfarande och sov. Vi hade ett paket glasspinnar som jag var så sugen på.
 
- Mamma, får jag äta upp alla glassar? Mamma låg kvar och mumlade  att det kunde jag väl, tröttmössan hajjade ju ingenting. Jag blev jätteglad, det blev inte mamma, men pappa tyckte att det var jättekul! ;)
 
Yes, nått lärde man sig nog efter den lilla storyn, så jag säger alltid nej vad det än gäller om jag fortfarande
ligger kvar i sängen och tjejerna (3 & 9) frågar nått!
 
Jag älskade att bygga kojor, en gång fick jag låna en skål som jag skulle ha som toalett, mamma blev inte så glad den gången heller och jag tyckte hon var dum! Jag var allt en liten äckelunge, som många andra små barnrumpor. ;)
 
Mysiga sköna 80-tal, tack för underbara minnen!
 
En morgon när jag vaknade var bara jag och mamma hemma, pappa och bröderna var på ishockeyträning. Mamma väckte mig och sa att Olof Palme mördats. Jag kommer ihåg det så väl...
 
Men det mest otäcka jag kommer ihåg var " Helenmordet", den tiden var då jag också började röra mig utanför gårdarna och detta gjorde oss mer försiktiga och medvetna om det otäcka som kunde hända där ute i världen.
 
Sen var det Kuwaitkriget..Efter alla dessa händelser förstod jag att världen var eller är upp & ner.
 
 
Men du som var vuxen då, var dessa tider bättre än nu?!!
 
 

♦ En härlig start


Idag åkte vi till vår favoritindier, för vi har inte kommit iväg till Indian Garden ännu, den restaurang som vann Europas bästa Indiska restaurang 2o12 så än så länge får denna duga.
Jag åt Chicken Tikka Butter Masala utan ris då jag som ni redan vet håller på med LCHF...
 
Hoppas ni får en härlig helg!
 

♦ Funkar faktiskt just nu


 Pirri pirri vilken härlig känsla...
 
 För jag har verkligen gått in för det här nu. Jag har bestämt mig för att flebbokilona ska VÄCK och det går banne mig jättebra. På 3 dagar har en massa vätska försvunnit. Min startvikt den 8 januari var ju 68.5 och nu på morgonen när jag vägde mig vägde jag 67,2 kg. PÅ 3 DAGAR  WoW!!! 
Det blir ju liksom mycket roligare när man ser att man går ner av att äta så mycket "bara fett" så jag förmodar att det faktiskt funkar. Nu ska jag inte väga mig förrän på onsdag nästa vecka, ser fram emot och kommer att bli besviken om jag inte är nere i 66 någonting... ;)
 
Till frukost har jag min lilla favvo för tillfället (som jag säkert kommer att tröttna på om ett tag).


Vaniljyougurt med hallon & annat gott
 
  
Vispa ihop
1 nypa vaniljpulver (inte vaniljsocker) med
1/2 dl lättvispad grädde
 
blanda detta med
1/2 dl turkisk yougurt (10% fett) häll över
1 dl Hallon och en nypa pumpakärnor och annat gott
 
1 ägg med lite salt
1 glas tranbärsjuice (vätskeutdrivande)
 


 
 

 

 


♦ Nygamla vanor


 
Idag börjas det, jag har aldrig prövat någon metod för att gå ner i vikt, men NU ska jag testa LCHF fram till den 19. Min startvikt idag är 68.5 och jag är 1.63 lång så nästan 30% av min kropp är fett enligt vår våg här hemma, det ska det bli ÄNDRING på nu!
 
Som sagt, jag har aldrig tidigare varit delaktig i någon metod för att gå ner i vikt, för jag har nästan alltid (fram tills nu) varit nyttig och hälsosam. Jag älskar den nyttiga maten, jag tränade bodypump och styrka 2-3 gånger i veckan när min äldsta dotter var liten, hon fyller 10 i sommar.  När jag tränade kunde jag, de gånger jag ville, ha en pizza eller kebab, chips och annat onyttigt, då kunde jag "unna mig" det på helgen utan att blinka, eftersom jag tränade och åt bra mat i övrigt. 
 
Den här gången blev ingenting som jag hade tänkt mig, jag hamnade i en förlossningsdeppression och hela min värld slogs i spillror. Jag sov inte, jag åt bara skit och jag spurtade upp i vikt. 10 kg är jag uppe på nu och de 10 kilona ska banne mig BORT NU innan mitt imunförsvar på riktigt dödar mig! JO; det är lika bra att jag spelar dramaQeen, annars kommer jag fortsätta vara destruktiv och jag tillåter inte det. ;)
 

♦ VitaminAntioxidantbombade oss



 
 
Idag har jag haft en bra dag. Jag avslutade min sovmorgon (efter att lillpluttis först kom in och väckte mig vid 9) klockan 11, sedan tog jag en promenad efter frukost medans P var och lämnade barnen hos momo & mofa. När han kom hem så gjorde jag mig iordning för att sedan strosa runt på Mood gallerian (premiär för oss) och VitaminAntioxidantbombade oss på juiceverket och avslutade stan med middag på Fridays.
När vi kom hem blev det en filmkväll (Hamilton 2) hemma i soffan och snart ska jag ta min förkylda kropp i säng för att kurera mitt eländiga imunförsvar.
 
 
Hoppas ni har haft en bra dag! :)

♦ Imunförsvaret svajar


 
 
 
Åter igen kraschade mitt imunförsvar, först bältros och nu är jag förkyld,ont i halsen och vill bara sova. Jag orkar inte leva längre om det ska vara så här. 
 
MEN jag ger mig inte, nu har jag tvingat i mig frukost, det fick bli Verum hälsoyougurt med min kokosmüsli (med mandel, valnötter, soltorkade aprikoser, russin, solroskärnor och linfrön), några apelsinklyftor, några skivor grapefrukt och 1 kiwi + tranbärsjuice.
 
Jag funderar frustrerat över VARFÖR min kropp mår så dåligt, VARFÖR jag inte lyckas hålla mig frisk... Jag har otaliga gånger varit hos läkaren i höst och tagit prover, prover som visar att alla värden ser bra ut. Jag äter ok mat, jag har inte ätit gluten sedan oktober 2011 och ÄNDÅ är råkar jag ut för sjukdom efter sjukdom.
 
Sover gör jag ju inte bra, jag vaknar flera gånger varje natt, båda barnen ska komma in varje natt och trängas i vår 1.80 säng och det gör inte saken bättre. Jag har förstått att det kanske handlar om sömnen.
 
2012 har varit ett hektiskt och krävande år, det år då jag rannsakade och vände ut och in på mig själv.
Jag startade mitt cafe i januari och la ner det ett halvår senare för att jag mådde för dåligt för att ta hand om det, jag kände mig så otroligt ensam och värdelös, min kropp orkade inte så jag bestämde mig för att göra något annat.
 
Jag blev anställd som caféansvarig på ett gym inne i stan, när jag var på intervju och sedan tackade ja till jobbet trodde jag aldrig att jag skulle jobba " i stort sätt" ensam med frukostar,luncher, reception för att sedan orka stå och massera på eftermiddagrna. Detta gjorde at jag var helt förstörd på kvällarna, jag blev ännu sämre och blev tillslut sjukskriven oktober och november för att då säga upp mig från mitt nya jobb pga. överbelastning.
 
På lucia (torsdag) vaknade jag med en konstig värk vid ögonbrynet på höger sida, på söndagen när även en rodnad började synas åkte jag in till närakuten där läkaren konstaterade att jag råkat ut för bältros (Om det kan ni läsa lite om längre ner på min blogg)!
Och nu sitter jag här, vid frukostbordet skrivandes på min blogg, jag har bestämt mig, jag FÅR inte må så här dåligt så det finns bara ett sätt:
 
  • ÄTA RÄTT
  • MOTIONERA
  • MEDITERA
  • SKRATTA LITE OFTARE
  • UMGÅS MED MÄNNISKOR SOM GER KÄRLEK AV RÄTT ANLEDNING
  • SKITA I MINDRE LÄMPLIGA PERSONER SOM SUGER ENERGI
 

♦ Skridskor


 

idag fick det bli lite skridskoåkning i Gubbängens IP, vi hade bestämt med brorsan och 2 av kusinerna att vi skulle mötas vid 11. Vi kom dit och jag kände lugnet när vi kom fram, eftersom min intervju blev framskjutet till en annan dag, vilket betydde att vi kunde ta det lugnt på isbanan. När vi tillslut hittade dem bland folkvimlet kom jag på när jag såg alla hjälmar att jag glömt våra! SÅ, det var bara att packa in ungarna i bilen igen och åka hem. 30 minuter senare var vi tillbaka och på med skridskor och hjälmar och ut på isen, lillskruttan som ska fylla 4 år har aldrig stått på grillor förr så det blev en kort men ganska stadig premiäråkning för henne, sen var det inge kul längre.

Sen tog brorsan fram stormköket och grillade på några korvar och jag hade med mig varm choklad och brända mandlar som vi kunde knapra på. Det regnade eller duggade ganska mycket så det fick bli 1.5 timmas umgänge innan vi åkte hem igen för mys i hemmets lugna vrå.

Men det är härligt att träffa dem spontant, imorgon ska det bli bättre väder så då kanske vi åker ut till någon backe med dem igen, får se hur det blir.

 

 


RSS 2.0