♦ Pantsamlare


Idag vaknade vi 8, drack kaffe och till frukost skulle vi baka scones, men hade ingen mjölk hemma. Innan vi hann ut så fixade jag iordning balkongen, vattnade blommor och tog in den stora kylpåsen fylld med burkar och flaskor som skulle pantas.
 
Påväg upp mot affä´rn såg jag en pantburk stå upp och ner i en buske, då kom jag å tänka på att en pantsamlare säkert vill plocka upp den och förresten borde man ge dessa fattiga stackare den här påsen fylld med pant.
Vi fortsatte gå mot affä´rn och TROR DU INTE att där kommer en man, 60 år minst, med långt vitt skägg, han såg faktiskt ut som en rejält sliten jultomte i sina sämre dagar. Han bar runt på 3-4 stora vita plastsäckar samtidigt som han gick fram till en soptunna, lyfte på locket för att se om där fanns något att stoppa i säcken.
Vi gick fram emot honom och jag frågade om han ville ha vår påse, han tog gladeligen emot den och tackade om och om igen.
 
Underligt hur ödet ser till att det ska bli ibland!
 

♦ Vår Fina Ballerina


Nu är det bara några få dagar kvar innan vår vardag sätter igång, nu blir det nya rutiner och härligt tidiga mornar som gäller. Pappa som lämnar och mamma som hämtar, det kommer att bli utmärkt! :)
 
Igår var jag ute på Taxinge slott med mina nya kollegor.
Så klockan 8 träffades vi utanför jobbet 5 av oss för att gemensamt åka ut till slottet där 2 av våra kollegor väntade på oss. Först blev det en mysig frukost där vi pratade en massa innan vi gick upp för alla trappor upp till konferensrummet. Det blev lunch och sedan kakbuffé (jag åt en kokostopp doppad i mörk choklad).
 
Det var en otroligt härlig dag och dessa 6 kollegor känns otroligt bra för mig och det känns kul att få börja jobba på måndag!
 
 
Kram på er
 

♦ Jag har en ond mage


Jag ber om ursäkt om jag inte är speciellt finkänslig nu, MEN jag mår dåligt just nu, min mage är SÅ i obalans, uppblåst som en ballong fylld med en massa fett och vatten som dallrar mellan fingrarna när jag greppar tag i den stackaren... Och den där förbannade vågen visar en siffra som jag inte kan acceptera, har aldrig vägt så mycket som jag gör idag och även imorgon (förutom under mina graviditeter såklart), men ge mig lite tid, för nu ska de väck, mina extrakilon runt min häck !

Fy fasiken vad jag måste ta tag i det här nu, igår fick jag medicin och jag avskyr att äta medicin, helt ärligt så mår jag psykiskt dåligt av medicin. För jag vill kunna klara mig själv, jag tror och är verkligen övertygad över att kroppen ska kunna läka sig själv. "Om man är snäll mot kroppen så är kroppen snäll mot mig" och just nu har jag inte varit snäll mot min stackars kropp!


Imorgon börjar jag dagen med tranbärsjuice och en smoothie med havremjölk, banan, linfrön & psyliumfrön (jästa i vatten över natten). Sen ska jag till läkaren och lämna fler prover, så det får bli en snabb promenad dit och hem...

Kram på er och ta hand om er på ert allra bästa sätt!

♦ En underbar dag


En underbar dag, en dag då magen fortfarande påminner mig om att jag tryckt ner för mycket bekymmer istället för att få det att försvinna...

En dag då jag legat på golvet, efter att vi varit i parken med barnen och plaskat en stund, då jag absolut egentligen inte ville resa mig och följa med till simhallen för att vår äldsta skulle få simma i lite varmare vatten, badkruka som hon är, vår sötnos.

Där låg jag på magen, för då gör det mindre ont och det var otroligt skönt att få vila lite, min kropp är så trött. Men jag reste mig, jag reste mig för att följa med.

 

Vi tog tunnelbanan, åkte till Hornstull för att byta och åka tillbaka, fast mot en annan destination. Vi kom fram, magen kändes ok och hon i kassan sa att även om jag bara skulle sitta på en bänk och titta på så måste alla betala inträde, så jag promenerade hem istället och lyssnade på min ljudbok hela vägen hem. Det var en härlig sol och magen höll sig i trim medans jag gick, men nu gör den ont igen.

 

Nu sitter jag här, jag har precis tittat på en biografi av Elisabeth Taylor och nu ser jag på när de bakar underbara bakverk/Desserer på tv, medans jag skriver detta inlägg och väntar på att övriga familjen kommer hem från simhallen.

 

 


♦ Nya tag


 
 

 


♦ Det är Poesi


Jag biter i det mindre goda äpplet ibland, rynkar på näsan och inser att allt inte alltid kan vara gott... Men har man inte gjort det någon gång får man aldrig veta hur något ska smaka, på riktigt!
 
Att prata i gåtor, det är poesi
 

RSS 2.0