♦ Jag vill alltid

2010-08-29 @ 14:37:26
"Jag vill minnas det fina från dagar som varit, jag ska fånga den dag som är nu och jag hoppas att jag alltid ska våga drömma om de dagar jag har kvar att leva"."


Jag säger ofta att jag vill våga drömma om morgondagen och de dagar jag hoppas få uppleva som äldre. Jag vet många som inte längre får uppleva livet, jag har träffat dem som inte vågar drömma om framtiden just för att döden skrämmer dem alldeles för mycket. Men aldrig ska vi väl sluta drömma om att få uppleva det vi vill uppleva, döden ska vi alla möta en dag, men den ska inte få oss att inte leva medans vi kan, eller?

/ Helena

♦ Härliga middagsgäster

2010-08-26 @ 21:38:50
Idag har jag och Nelia bara tagit det lugnt hela dagen, sen efter att vi hämtade Wilma i skolan vid 13 så åkte vi till kungens kurva och shoppade lite. På söndag är det barnkalas för Wilma hos sin klasskompis och nästa helg är det kalas igen för en annan klasskompis så vi passade på att köpa lite presenter också.

Nu ikväll hade vi T,P&E här på middag, dem ville stå för middagen den här gången, men T ville komma hemifrån så dem lagade 2 pajer och en tårta och tog med sig det hit så ordnade jag med sallad och bröd mm. Härliga människor! =)


Jag känner mig lite krasslig fortfarande så det får bli en tidig kväll för mig tror jag.
Go´Natti

♦ SkolStart

2010-08-23 @ 12:01:12

Dag 1 i 1:an för storasyster, jag kan inte hjälpa det, men jag tycker det är sorgligt att dagistiden är över. Visst är det underbart att se henne växa upp, visst är det underbart med skolan, men tiden rullar förbi alldeles för fort. Min mormor sa alltid att tiden går mycket fortare ju äldre man blir och visst är det så? I februari firar jag och my ♥ 10 år, tio år!!! Ohh my  Good, vi är inga ungdomar längre, se, bara det låter ju gammalmodigt och visst är det så att tiden går fortare när man ser sina barn växa upp...

Man är alltid ung i sinnet, men gammal i skinnet
? ;) Hihi


♦ Jag ska aldrig berätta för henne

2010-08-21 @ 23:54:03

Sista dagarna på semestern, i tisdags tog jag med mig tjejerna till Hågelbyparken och hade lajbans i några timmar. I onsdags sov Wilma över hos mormor och morfar, i torsdags var jag, Nelia & my ♥ i Skhlm med T&E och sen åkte vi hem och åt middag hos mina föräldrar medans han var på bio med sina polare. Igår var vi på bio på Heron City och idag har vi haft en lugn och skön lördag. Imorgon blir det lekland med Zandra + familj, det ska bli så kul att träffa dem igen. Ojoj, vad aktiviteter det är, men det är kul mest hela tiden! =)
 
 
 
Sen är det dax för allvar, för på måndag börjar Wilma i 1:an, ojoj, då börjar skolplikten och jag får inte ha henne hemma vilken dag jag vill, när jag vill, nej, för då kan det räknas som skolk. Usch, jag har lite ångest över att allt blir på allvar nu, men jag ska göra allt för att hon ska tycka att skolan är kul och lärorik.
Jag själv tyckte aldrig om skolan, tyvärr, men det var ett flertal faktorer till detta, mestadels för att vi inte hade 1 enda stadig lärare på hela mellanstadiet vilket gav oss brister i läroplanen. Men jag kommer även ihåg känslan då vi skulle börja skolan när vi var 7 år, jag ville inte, nej, jag ville gå på dagis istället... Men jag HOPPAS innerligt hon ska Älska skolan så som jag aldrig gjorde! Jag ska inte berätta för henne om hur jag kände för skolan, eller ok, kanske när hon är 18 och tagit studenten, men inte förr. ;)

♦ Åskan dånade i bakgrunden


Idag har vi haft en skön, harmonisk dag med våra söta barn... Så himla underbart att få pussa och krama på dem hur mycket jag vill.
Vi skulle igentligen promenerat till en park lite längra bort, men astman spökar fortfarande och jag kände att min kropp sa ifrån så det fick bli en lekplats på gården brevid och sen gick vi sakta uppåt centrum då vi även svängde förbi den stora parken på vägen. Där hann vi vara en stund innan regnet gjorde sig påmind, vi bestämde oss för att gå upp och handla när åskan dånade i bakgrunden.
När vi var i affären hamnade jag vid kräftorna och bestämde mig för att det var kräftdax ikväll.
=)
♦ Shrek på 3D

2010-08-20 @ 20:01:07

Idag var jag och Wilma på bio och såg Shrek 3D, medans My love och lillasyster strosa omkring på M.Markt (Heron City) med T&E. Filmen var verkligen sevärd, men John Blund fick för sig att slänga magic i ögonen på mig så jag slumra till i 10 minuter eller nått sånt...
Idag är ingen bra dag, det var jobbigt igår också, med astman menar jag. Jag kippar efter andan då och då, kämpar för att få ner luft i lungorna när jag ska gäspa. Jag känner att inhalatorn inte har hjälp mig i några dagar nu, men annars har jag mått prima i någon vecka. Det känns som om andetagen bara kommer ner till bröstkorgen och att energin är som bortblåst, hoppas att det blir bättre snart för det är inte kul alls.  

Nu ska vi se på postkodskampen och slöa framför tv:n, om jag orkar...

Ha en mysig kväll!

♦ Unna mig en stund

2010-08-19 @ 10:36:40
Idag ska jag nog unna mig en stund för mig själv i Skhlm:en medans mitt ♥ och vår kära vän T med E får strosa omkring på sitt håll. Jag måste titta efter en klänning till E&C:s bröllop nu i september...

Sen blir det middag hemma hos mamma & pappa, medans han går på bio med sina polare.

Ha en bra dag!

♦ Kräftskivan

2010-08-16 @ 00:39:30
Igår var jag på Kräftskiva hos Ida och Jocke, det var en av de bästa fester jag varit på på läääänge, eftersom jag igår kände mig så pigg och glad heeela kvällen och dansade en massa med mina underbara vänner. Tyvärr, som vanligt, så hade jag glömt att ladda kameran så det blev bara ett fåtal fotografier tagna i början av "skivan"...
Det var en alldeles underbar kväll, tyvärr kunde inte mitt ♥ vara med på partyt då han sprang Midnattsloppet med bror min. Men han hämtade mig direkt efter loppet och kom in och hälsade på alla partysugna själar som hade fått i sig ett eller det var nog fler alkoholhaltiga drycker i sig, där ibland jag såklart... ;)
TACK fina, Generöööösa sööööta värdpar och Vänner för en underbar kväll! =)


♦ En tur till Flottsbro

2010-08-13 @ 19:11:18

Mamma berättade att hon läst i någon tidning om olika bad och roliga ställen som var värda ett besök, 1 av dom var Flottsbro. Det var fleeera år sen vi var där, som små var vi där några gånger och jag minns att det var där jag fick mitt 1:a getingstick i foten, det kändes som om en stor kniv skars in i foten tyckte jag då och jag sprang ylandes till mina föräldrar som satt alldeles i närheten... 

Dit åkte vi idag, Mamma följde med, men pappa kände att han inte orkade pga. vissa omständigheter, tyvärr!
Mysig plats, jättefin natur, men vilka enorma backar det är runt omkring för att kunna ta sig till och från platsen. Det finns ganska mycket aktiviteter att göra så det är en perfekt utflykt att göra om man inte har något annat för sig.

 


♦ Nu kan jag förstå varför

2010-08-13 @ 18:08:34
Nu när jag vet att jag förmodligen har astma så kan jag se allt i annat ljus (vad religöst det låter), men det är faktiskt så. Nu kan jag förstå varför jag blir så OTROLIGT trött rätt var det är och att det känns som att luften går ur mig, det är ju så självklart nu när jag vet vad det förmodligen handlar om. 

På sista tiden har jag varit som en pensionär som måste sätta mig ner och vila titt som tätt och det snurrar till i huvudet ganska ofta som om jag åkt karusell i flera timmar´. Att bara gå till affären är många gånger ett enormt projekt för mig, när jag tex. har glömt något när jag nästan är framme vid kassorna (som idag) så orkar jag inte gå tillbaka och hämta det, utan struntar helt enkelt i det för att jag är för trött och är påväg att svimma känns det som. När jag pratar med någon så kan jag känna att "nu orkar jag inte prata mer, låt mig få sova"... Jag har känt mig totalt maktlös och förtvivlad för att jag inte förstått vad det är för fel på mig, jag har i vanliga fall knappt något tålamod, men nu är den förmågan absolut sämst, jag känner mig nere, ledsen och otroligt färdigkörd många gånger. MEN NU vet jag ju, nu förstår jag varför och nu kan jag bara hoppas att det ska bli bättre. 

På sista tiden har jag ärligt talat känt att nu är det kört, nu är det nått som är riktigt galet med mig, för jag är sååå förvirrad, glömmer väldigt fort saker som jag skulle göra, visst, det är ju vanligt för nästan alla (som att jag helt plötsligt står i köket och ska hämta nått och inte kommer ihåg vad det var jag skulle hämta), men det händer väldigt ofta nu för tiden och jag känner mig totalt slut i kroppen direkt när jag gjort något, som att laga frukost, middag och många gånger har jag ingen ork att göra något av det.
Denna sekund som jag sitter här och skriver så snurrar det i huvudet, jag känner mig otroligt matt i kroppen, jag känner mig, men åhhh, Nelia står här och ska röra allt som finns på bordet... Ska nog "inhalera" lite Bricanyl, jag känner mig snurrig & matt....  När barnen stojjar och låter så ilar det i huvudet på mig och jag blir yr av utmattning.. Inte normalt...
Sitter nu med inhalatorn och super i mig en dos...

Färdig...
Det västa med Bricanylen är att jag blir skakis och får en sån hjärtklappning, jag ska igentligen ta 2 inhalationer åt gången, men jag tar bara 1, jag orkar inte känna biverkningarna, så jag testar att ta 1 åt ggn, väntar en stund och så tar jag 1 till lite senare. På morgonen & kvällen tar jag "Pulimicort"? (heter den så), jag vet inte vart den är för tillfället, jag har tydligen slarvat bort den, som sagt, jag är ju OTROLIGT förvirrad.

Om en månad ska jag på återbesök, hoppas att testerna är bättre och att jag mår bättre då!

♦ Astmamedicin

2010-08-10 @ 15:28:01
Typiskt, på morgonen skulle jag lämna prover redan innan kl. 10 och sjäääälvklart låg båda tjejerna och sov när jag vaknade 8.30, åh, vad jag hade lust att sova vidare men jag var tvungen att väcka dem och stressa iväg till vårdcentralen istället. 
Provtagningen gick bra och efteråt skulle jag upp till Apoteket och hämta ut min astmamedicin, men när jag skulle betala kom jag på att jag nog inte hade tillräckligt med pengar på det kortet och det stämde så vi fick gå hem och göra bankärende via nätet och äta frukost först innan det blev en tur till parken och sen centrum för lite bus. Det ska inte vara enkelt! ;)
MEN nu har jag äntligen tagit mina första doser och HOPPAS att jag snart ska må bättre och känna mig piggare, hoppas att proverna är bra och att det faktiskt bara är pga. syrebrist som jag mår som jag mår...

ZZzZZ
Jag känner att jag skulle behöva blunda ett tag, men det går inte, Nelia vaknar när som helst... Får gå och lägga mig tidigt ikväll.


♦ Mått dåligt en längre tid

2010-08-09 @ 22:40:55
HÅLLER TUMMARNA för att anledningen till att jag mår/har mått dåligt en längre tid är för att jag inte fått tillräckligt med syre, Läkaren jag tillslut träffade idag sa att jag förmodligen har astma... Hoppas alla andra provsvar är ok som jag ska ordna med imorgon... 

♦ 6 årskalas idag

2010-08-08 @ 23:37:25
Helgens 2:a kalas...
Idag firade vi brorsans dotter som fyller 6 år imorgon...

Och jag passade på att gosa med minstingen igen... ♥


Nu är det dax att sova, imorgon ska my ♥ till jobbet och jag är ensam med barnen hela dan.

Natti Natti! =)

♦ Morfar fyller 95 Idag

2010-08-07 @ 17:35:37
Min morfar fyller 95 år idag, han är en gammal krutgubbe han. 
Vi har inte haft någon vidare kontakt han & jag, inte det att vi inte kommer överens eller så, men morfar var alltid i bakgrunden, han höll sig nästan alltid på avstånd när man var på besök. Mormor var den goaste som fanns, där var jag gärna ofta och länge, därför har jag ju alltid haft morfar med mig hela min uppväxt. Jag har igentligen ingen aning om varför han alltid varit som han varit, det finns människor av alla slag och det är inte så mycket att göra åt nu, eller hur?
Han har aldrig velat fira sina födelsedagar och har väl helst av allt velat krypa undan när det vankas kalas, men han fyller ju faktiskt hela 95 år just idag och det är väl värt att fira? Det ska bli trevligt att träffa familjen och morbror har ordnat med smörgåstårtor och fika...


 


Åhh, vad jag kan tycka att det här vädret är underbart...  


♦ Riktig sensommarhöst

2010-08-06 @ 09:16:37
Igår sov barnen hos mormor och morfar, jag och ♥ träffade upp min bror och vår gemensamma vän Angelika för en middag på Söder, det blev en turkisk restaurang på Skånegatan. Tyvärr fick vi sitta inne då det var smockat med folk Överallt då vi var där vid ½ 7 tiden, men det var en mysig restaurang som jag absolut kan besöka igen.

Efter det blev det besök på uteserveringarna på Medis och det var ju trevligt, men tyvärr har vår alldeles egna lilla Wilma fått för sig att hon ska ringa och säga go´natt till oss på kvällarna och igår hade hon även fått för sig att hon ville komma hem och blablablaa... Men det gick att övertala henne (klockan var 21.30), hon somnade vid 23.30 och nu på morgonen när vi pratade ska hon vara kvar hos mormor och morfar, men det ska hon inte... Kan bara konstatera att hon är en Knasfia!

Igår blev det en picknick och bad med Nathalie som sov hos oss en natt, äntligen har solen kommit fram igen! Hoppas den är framme ett tag till, jag vill inte att sommaren ska vara över och jag hoppas på en sån där riktig sensommarhöst att se fram emot! ♥


♦ När jag är som bäst

2010-08-05 @ 23:59:34

Den här tycker jag var bra, jag har ändrat lite i formuleringen då jag är lite av en perfektionist när det handlar om att formulera i text... Med det menar jag inte att jag är bäst på att formulera på nått sätt, men många texter stör jag mig på om det inte skrivs på ett bra sätt... =/

"Ibland gör jag fel, många gånger har jag inte full koll och då & då kanske jag är omöjlig att ha och göra med. Men om du inte kan godta mig när jag är som värst, förtjänar du mig inte heller när jag är som bäst"
♦♦♦
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best... — Marilyn Monroe WORD".♦


♦ Uppdatering...

2010-08-04 @ 00:12:26
 3/8-10

Igår var vi och träffade minstingen i familjen...

RSS 2.0