♦ Lyxig frukost


Mat, kost och hälsa är något av en hobby som jag har, jag älskar att få äta gott, jag älskar att prova på nytt även om idérikedomen tryter många gånger. Men idag efter att jag lämnat tjejerna på dagis/skola gick jag raka vägen till affären och köpte blåbärssoppa, keso, äpplen och frysta hallon. När jag kom hem hade jag bråttom att göra i ordning min lyxiga frukost som är så enkel att göra, perfekt helt enkelt!

 

 
Lyxig frukost
 
Värm 1 dl frysta hallon 1 minut i mikron, häll i 2 dl blåbärssoppa, tärna 1 äpple och häll över 1 dl keso. Pudra över lite kanel på toppen. Hur enkelt som helst och hur lyxigt och mumsigt som helst. Enklare kan det inte bli på 2 minuter.

♦ Så synd, för dom


Åhhh, igår hade jag en perfekt födelsedag, bästa på många många år.
Dagen började med mys i soffan med familjen och presentöppning. Vi ska gå på konstert och se Bruno Mars i Globen i mars och 2 fina peelinghandskar med hjärtan på.  :) Sen var vädret helt perfekt så det fick bli en promenad efter lämning på dagis och skola, det blev en sväng på 90 minuter. Härligt!
 
På eftermiddagen träffade jag min bror och en vän till oss. Vi satte oss på Medborgarplatsens uteserveringar och njöt av det fina vädret medans vi väntade på min kille innan det blev Indiskt vid Zinken. Favvohak!
 Efter middagen gick vi ner till ett ställe som jag aldrig vart på förut, det var mulet och serveringspersonalen var ignorant och faktiskt lite otrevlig + att priserna var överdrivna. Så synd! Men det gjorde inget, hela dagen var underbar.
 

♦ Underbara liv


 
Somliga går utan strumpor och skor, andra går på glas eller spik. Ännu doftar kärlek och ibland stinker det hat. Fåglarna kvittar sin underbara sång och ibland anfaller fiskmåsar plötsligt och överraskande med sina utfällda klor. Ja, det är nog livets gång.
 
Vissa dagar är upp och andra dagar är ner, men det är det som är livet, att känna och att våga tillåta sig själv att leva livets alla nyanser. Det gör jag, jag är inte längre rädd, men det betyder heller inte att jag tycker det är frid och fröjd hela tiden, för det tycker jag inte, men jag är inte rädd för att erkänna mina nyanser längre. Take it or leave it, som det sägs att man ska tänka.
 
Man får liksom ge och man måste även ta för sig, man får inte gräva ner sig, men heller inte fega att ta tag i den där spaden och gräva ett djupt hål, om det skulle behövas.
 
Livet är magiskt och fantastiskt, för jag vågar säga ja, det är nog därför jag åker på många smällar också. Men jag lär mig utav mig själv och människor på min väg och hade jag aldrig vågat så hade jag heller¨aldrig lärt mig. Om jag aldrig hade gått den väg jag gick hade jag aldrig kommit till den plats i livet där jag befinner mig idag och då hade jag haft en lång väg kvar att vandra. I´m happy, innerst inne, att jag är just den jag är för idag tycker jag om mig själv!
 
Det är några materiella saker i mitt liv som saknas för att jag ska va på topp just nu, men de kommer när rätt tid är inne... Det litar jag på!
 

♦ Le och se dum ut


Det gick inte vägen den här gången, heller. :(

Jag var på intervju i måndags på ett företag som jag verkligen verkligen kände för och som jag redan känner till. Men det gick inte hela vägen och det högg lite i bröstet när hon ringde och informerade mig. Ja, det gjorde faktiskt ont fastän jag lovade mig själv att inte dyka ner i besvikelsen den här gången. Men det gick tydligen inte att hjälpa.

 

Jag söker jobb dagligen, jag går på några intervjuer då & då, jag få också svar att jag inte gått vidare i processen innan intervju... Det känns tufft varje gång. Men en dag hoppas jag att jag ska få mitt självförtoende tillbaka och ett jobb på köpet.

Det var en man som ringde från ett bemanningsföretag där jag sökt en tjänst, den var redan tillsatt men han hade ett kortare uppdrag t.om sista Juli, jag tackade nej. Jag har redan ett dåligt självförtroende pga. detta med att inte hitta något bra jobb, varför skulle jag jobba bort hela min sommar som jag längtat så efter för ett jobb som ändå inte förlängs? Tack, men nej tack! Jag sa att jag är ute efter ett längre uppdrag och han sa att han förstod

Le för fan, LE och se dum ut, känn hur dålig du är så är du kanske i närheten av känslan jag känner just idag... Imorgon tänker jag vara glad igen, men inte idag. SåDså!

 

 

 

 


♦ All tid i världen


Här vill jag sitta i sommar, jag vill kunna njuta utan oro för ekonomin. Jag vill kunna njuta av mina lediga stunder igen. Jag är lite trött på att höra de som säger att jag ska njuta av min lediga tid, för vem vet hur det känns just för mig? Jag vill inte vara den som ska känna att man ska behöva tigga om korvören en vacker dag. Varför ska jag njuta av att min självkänsla trampas på? Förlåt, men det gör faktiskt lite ont att inte hitta rätt i livet... i arbetslivet. Jag vill njuta av mitt arbete, njuta av att få helg eller semester med min familj, ingenting annat. Jag ligger inte på marken och tycker synd om mig, jag kämpar för att hitta ett jobb, jag skickar iväg 5-10 ansökningar i veckan... Vad mer kan jag göra?
 
 

Alltid, all tid.... tid ... All tid är alltid lika dan, det är aktiviteterna som skiljer sig åt, vad som görs med tiden. Min tid är inte längre dyrsam, för jag har så mycket tid över hela dagarna. Tid är något som jag vill ska fyllas av viktiga ting och nu när jag är arbetssökande går min tid till att döda tiden för att dagarna ska gå lite snabbare, för att jag snabbare ska få jobba igen. Tyvärr har detta resulterat i att jag glömmer bort allt det viktiga som ska göras i mitt liv eftersom jag inte längre har rutiner. Rutiner är något jag är i desperat behov av, jag MÅSTE skriva ner allt i min kalender för att komma ihåg, jag måste ha punkter att gå efter för att jag ska må bra. Jag har en fin kalender, trots att jag gått arbetslös sedan december förra året. Men den är tom, nästan heeelt tom. Den visar mig, den påminner mig om att mitt liv just nu bara handlar om att ta död på min tid.

Idag var en underbar dag, jag har varit på en tidig intervju (jag skrev in det i min kalender) och sen åkte jag direkt hem för att påbörja min städning inför min lunch (som också står i min kalender) som jag ska ha för Ida och Linda imorgon. Sen har jag skrivit in alla viktiga dagar och skickat släkten några inbjudan till några av sommarens kalas, sånt som legat i glömska för att jag inte orkat ta itu med det... Jag har ju så mycket tid över så jag glömmer bort det som är viktigt.

Jag vill ha ett jobb, rutiner och glädjen med helger och semester tillbaka. One day I will, soon I hope!


♦ Det var den lördagen


 
Härliga dagar i solen, äntligen är värmen påväg och jag känner att livet är varmare, även inombords. Jag tog med mig mamma, pappa och flickorna ner till Vinterviken på lite mellispicknick i fredags, vi strosa runt och bara njöt av jordgubbar och annat gott. Tjejerna hade med sig sina sparkcyklar och det var verkligen härligt att känna våren i sig.
 
Idag åkte jag till min vän Malin på spaSaloon by Malin och körde en spraytan, allt för att få känna mig lite fräch inför sommaren. Jag cyklade dit, så fram och tillbaka blev det ca 1,2 mil. 
 
Sen blev det Skansen med familjen, en härlig stund hade vi med en massa lek och skoj. De spelade även en liten teater på lillskansen som uppskattades av både barn och vuxna.
 
Sen på kvällen kom vår Nathalie över på ett spontanbesök som också uppskattades av barn och vuxna. ;)
 
 

RSS 2.0